Пт, 2024-04-26, 16:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 19 » Все більше землі захоплюють українські та європейські олігархи
12:10
Все більше землі захоплюють українські та європейські олігархи
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Нині в Україні 10 агрохолдингів контролюють близько 2,8 млн гектарів земельних угідь. Один з олігархів одноосібно контролює більш ніж 500 тисяч га, повідомляє The Guardian, поcилаючись на доповідь "Land concentration, land grabbing and people's struggles in Europe", яка опублікована базованим у Вашингтоні Transnational Institute.

Згідно з даними досліджень цих організацій, половина всіх сільгоспугідь в ЄС тепер зосереджена в 3% великих господарств, розмір яких перевищує 100 гектарів.

Процеси концентрації землеволодіння прискорюються і в Німеччині. Так, у 1966-67 роках в цілому по країні налічувалося 1,2 млн земельних наділів. А вже в 2010 році ця цифра становила лише 299 100 господарств. З них, розмір земельних площ, покритих фермерськими угіддями площею менше двох гектарів, скоротився з 123 670 га в 1990 році до 20 110 га у 2007-му.

Водночас у Великій Британії, яка має один з найвищих показників концентрації власності на землю у всьому світі, - 70% земель, за найбільш загальними оцінками, належать менш як 1% населення. В Іспанії в 2010 році 2% землевласників володіли половиною землі.

"Це безпрецедентна динаміка концентрації землі. Такий стан справ і без того погіршує ситуацію, за якої багато молодих людей, які хочуть вести фермерське господарство, просто не можуть отримати доступ до землі", - кажуть професори Ян Дуве (Jan Douwe) і Ван дер Плоег (Van der Ploeg) з Венінгенського університету (Wageningen University) в Нідерландах, які брали участь у підготовці доповіді.

"В Італії у 2011 році 0,29% фермерських господарств отримали 18% загальних субсидій, в рамках Європейської сільськогосподарської політики (CAP-Common agricultural policy), і 0,0001 з них, тобто 150 ферм, отримали 6% всіх субсидій. В Іспанії 75% всіх субсидій були спрямовані 16% найбільшим домогосподарствам. В Угорщині в 2009 році 8,6% фермерських домогосподарств отримали 72% усіх субсидій", - зазначають науковці.

Слід зазначити, що, за різними оцінками, українські агрохолдинги акумулюють близько 25% сільськогосподарських угідь України. В результаті сільське господарство є однією з небагатьох конкурентоспроможних галузей України. Так, в 2012 році експорт української сільськогосподарської продукції зріс на 40% і сягнув 18,3 млрд дол. Сьогодні Україна займає провідні позиції на світовому ринку зерна і соняшникової олії.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 862 | Додав: adminA | Теги: українські та європейські олігархи, Земля
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ