Чт, 2024-03-28, 16:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 28 » Вшанували пам'ять співака Солов'яненка у Києві
17:53
Вшанували пам'ять співака Солов'яненка у Києві
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
У столиці вшанували пам'ять всесвітньо відомого українського співака, видатного тенора сучасності, Героя України, народного артиста СРСР і громадського діяча - Анатолія Борисовича Солов'яненка.

Сьогодні вранці представники Уряду, міської влади та творчої інтелігенції поклали квіти до пам'ятника видатному співакові, який встановлено на вул. Інститутській біля будинку № 16, в якому співак жив останні 20 років життя, повідомляє Фотолента.

У церемонії покладання квітів взяли участь голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, Міністр культури України Микола Кулиняк, начальник Головного управління культури КМДА Світлана Зоріна, вдова тенора Світлана Солов'яненко і його син - народний артист України, головний режисер Національної опери України Анатолій Солов'яненко.

"Сьогодні великому українцеві, видатному співакові Анатолію Борисовичу Солов'яненку повинно було виповнитися 80 років. І хоча його вже тринадцять років немає з нами, він досі живе в нашій пам'яті, в наших серцях. І, я впевнений, що ще багато століть український народ буде пам'ятати його, адже творчість талановитого співака відома у всьому світі і навіки залишиться духовним символом і гордістю української культури. Життя і творчий шлях Анатолія Борисовича Солов'яненка є прикладом того, як можна любити свій народ, свою культуру. І пам'ять про нього завжди буде жити", - сказав Попов під час церемонії покладання квітів до пам'ятника великого оперного співака.

Анатолій Солов'яненко. Довідка

Анатолій Солов'яненко народився в місті Сталіно (нині - Донецьк), в шахтарській сім'ї. Після закінчення середньої школи вступив до Донецького політехнічного інституту, де закінчив аспірантуру та працював викладачем на кафедрі інженерної геометрії. Всі ці роки вдосконалював вокальне мистецтво у заслуженого артиста УРСР, видатного співака-тенора Олександра Коробейченка, брав участь у концертах художньої самодіяльності.

У репертуарі Солов'яненка - 17 оперних партій, багато арій, романсів, народних пісень. Широкою є географія гастролей співака: Болгарія, Румунія, НДР, Японія, Австралія, Канада ... Кілька сезонів він проспівав у нью-йоркському "Метрополітен-опера".

Вільно володів італійською мовою. Такі видатні майстри оперної сцени як Пласідо Домінго і Лучано Паваротті вважали, що майстерність Солов'яненка не поступається їхній власній. Помер відомий тенор 29 липня 1999 в Козині. У 2008 році йому посмертно присвоєно звання Герой України.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1014 | Додав: adminA | Теги: співака Солов'яненка, Києві
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ