Сб, 2024-04-20, 16:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Листопад » 7 » Вшанували у столиці США пам'ять жертв Голодомору в Україні
13:25
Вшанували у столиці США пам'ять жертв Голодомору в Україні
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У першу річницю після відкриття в американській столиці монументу, присвяченого жертвам Голодомору в Україні 1932-33 рр., вшанувати пам'ять до центру міста в неділю прийшли близько півтори сотні людей, передає "Укрінформ".

"Річниця встановлення цього пам'ятника – це подія не лише для української громади, а й для всього американського суспільства", - підкреслив у коментарі агентству голова Крайового комітету США з визнання Голодомору геноцидом Михайло Савків.

Він нагадав, що меморіал розташований в самому центрі Вашингтона – біля головного залізничного вокзалу, за кілька кварталів од Капітолію – будівлі американського Конгресу. "Щодня тут проходять тисячі людей, вони дізнаються про Голодомор в Україні, і це важливо", - зазначив представник української громади. Він також висловив переконання, що цей пам'ятник крім нагадування про страшну подію "є й символом того, що трагедія, яка сталася в Україні в 1932-33 роках, ніколи не має повторитися будь-де у світі".

Архітектор пам'ятника Лариса Курилас, зі свого боку, зауважила, що відчуває, як за рік її монумент отримав власне життя. "Він перетворився з проекту в моїй уяві на щось більше, що люди можуть відчути, те, що це належить цілому українському народу", - розповіла митець. Вона висловила переконання, що суспільство справді розуміє саму ідею цього пам'ятника та "бере від нього скорботу" за загиблими від Голодомору в Україні.

Водночас Лариса Курилас розповіла, що має плани на майбутнє щодо створення ще однієї скульптури – в Канаді, яка присвячуватиметься пам'яті жертв комунізму. Вона зі своєю групою на початку тижня вилітає в Оттаву для участі в конкурсі на проект такого пам'ятнику. "Моя група є однією з п'ятьох фіналістів у цьому конкурсі, і переможець остаточно буде визначений в березні", - поділилась архітектор.

У меморіальному заході в неділю в Вашингтоні взяли участь священики українських церков у США, які прочитали спільну молитву за Україну, посол України в США Валерій Чалий, другий посол США в Україні Вільям Міллер, дипломати, журналісти, громадські діячі, представники української та іншої діаспор у США. Гостями заходу також стали голова ЦВК Михайло Охендовський, заступник голови ЦВК Андрій Магера, народні депутати України, які зараз перебувають із візитом у США.

Як повідомлялось, 7 листопада 2015 року у Вашингтоні пройшла багатотисячна церемонія відкриття пам'ятної скульптури "Поле пшениці", присвячене жертвам Голодомору в Україні 1932-33 років. На неї з усього світу зібралися вихідці з України.

Пам'ятник розташований у одному з найбільш людних місць столиці - Columbus Circle. Відкриття скульптури стало можливим через рішення Конгресу США в 2006 році, який дозволив уряду України збудувати на федеральній землі Округу Колумбія (м. Вашингтон) пам'ятник жертвам Голодомору 1932-33 рр. в Україні.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 906 | Додав: adminA | Теги: пам'ять жертв Голодомору, столиця США, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ