Ср, 2024-04-24, 09:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 8 » Всі міністри Греції пішли у відставку
19:16
Всі міністри Греції пішли у відставку
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Члени грецького кабінету міністрів у вівторок передали прем'єр-міністрові Георгіосу Папандреу прохання про відставку, повідомляють західні ЗМІ. Таке рішення вони ухвалили задля полегшення процесу формування коаліційного уряду.

Раніше Папандреу висловив сподівання, що у вівторок у Греції буде новий уряд, і попросив міністрів бути готовими до відставки, повідомляє "Интерфакс".

"Через процедури, які зараз проходять в позитивній атмосфері, ви повинні знати, що в якийсь момент будуть потрібні ваші відставки", - сказав Папандреу членам кабінету. Папандреу не розкрив членам чинного кабінету імені нового прем'єра.

Угоди з головною опозиційною партією Греції "Нова демократія" щодо нового прем'єра поки що немає. Про це заявило сьогодні місцевим ЗМІ джерело в чинному кабінеті після засідання уряду.

"Операцію ще не укладено, проте прем'єр-міністр, здається, переконаний, що це незабаром станеться", - сказав на умовах анонімності урядовий чиновник.

"До кінця дня у нас буде новий уряд", - припустило джерело.

Тим часом директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард заявила, що політична визначеність є одним з найважливіших умов для надання чергового траншу кредиту Греції.

"на погляд МВФ, потрібна політична ясність. Це та умова і той критерій, який ми висуваємо для продовження будь-яких переговорів. Це ж стосується і будь-якого надання коштів", - сказала вона, відповідаючи на запитання, чи наблизилася Греція до виконання умов для надання наступного траншу МВФ.

Раніше серед найбільш імовірних кандидатів на прем'єрство називали колишнього заступника голови Європейського центрального банку Лукаса Пападімоса і нинішнього європейського омбудсмена Нікіфороса Діамандуроса.

Зазначимо, минулими вихідними грецький парламент проголосував проти розпуску уряду прем'єр-міністра Папандреу. Напередодні голосування Папандреу заявив, що виступає за створення коаліційного уряду. Після консультації представників правлячої партії та опозиції, сторони домовилися, що дострокові вибори відбудуться 19 лютого 2012 року.

В рамках другого пакету допомоги Греції країни єврозони запропонували утримувачам облігацій Греції обміняти папери на аналогічні, але з номіналом на 50% меншим, що скоротить борг країни на 100 млрд євро, а також надати країні другий пакет допомоги обсягом більш як 100 млрд євро. Перший пакет у розмірі 110 млрд євро схвалено ще в травні 2010 року.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 868 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ