Пт, 2024-03-29, 06:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2021 » Грудень » 24 » Вважають Зеленського олігархом більшість українців - опитування
17:02
Вважають Зеленського олігархом більшість українців - опитування
Інші останні Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні на сайті holosUA.com/

55 відсотків опитаних соціологами Центру Разумкова вважають президента Володимира Зеленського олігархом. Найчастіше олігархами називають Ігоря Коломойського та Ріната Ахметова.

Переважна більшість опитаних не підтримують балотування Зеленського на другий президентський строк.

55 відсотків респондентів вважають президента України Володимира Зеленського олігархом. Про це свідчать оприлюднені в п'ятницю, 24 грудня, дані дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова.

Найчастіше ж, згідно з даними соціологів, громадяни України вважають олігархами Ігоря Коломойського (94 відсотки), Ріната Ахметова (94 відсотки), Петра Порошенка (89 відсотків), Віктора Пінчука (82 відсотки), Дмитра Фірташа (80 відсотків).

Також більше половини респондентів віднесли до олігархів Сергія Льовочкіна (63 відсотки), Юрія Бойка (61 відсоток), Вадима Новінського (58 відсотків) і Володимира Зеленського (55 відсотків).

Крім того, учасники опитування оцінили ініційований Зеленським закон про деолігархізацію, який Верховна Рада ухвалила у вересні. За даними дослідження, 21 відсоток респондентів вважають закон реальним кроком для подолання корупції та зменшення впливу олігархів в країні, 33 відсотки - популістським кроком, який має забезпечити президенту більше популярності. Ще 23 відсотки опитаних вважають закон намаганням Зеленського та його оточення перерозподілити власність в економіці та самим стати олігархами, а 11 відсотків - способом боротьби з політичною опозицією.

Більшість проти другого строку Зеленського

Ідею балотування Зеленського на другий президентський строк не підтримують 67,5 відсотка опитаних Центром Разумкова, тоді як 18 відсотків - за.

За даними соціологів, лише чотири відсотки респондентів дотримуються думки, що Зеленський уже виконав більшість своїх передвиборних обіцянок, 15 відсотків - що виконав менше половини з них, 38 відсотків - що виконав невелику частину з них, а 36 відсотків - що він не виконав жодної. При цьому лише три відсотки опитаних вважають, що Зеленський до кінця своєї каденції виконає всі або майже всі свої передвиборні обіцянки, тоді як 29 відсотків - що не виконає жодної.

Оцінюючи партію "Слуга народу", 42,5 відсотка респондентів відповіли, що вона гірша за "старі" партії, 33 відсотки - що істотно нічим від них не відрізняється,  14 відсотків - що це "партія нових людей", яка здійснює позитивні зміни в суспільстві.

Дослідження проводили з 24 листопада по 1 грудня методом інтерв'ю "віч-на-віч" за місцем проживання респондентів. Всього опитали 2005 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, крім тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей і анексованого Росією Криму. Вибірка репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка не перевищує 2,3 відсотка.

Як повідомлялося, за даними оприлюдненого в п'ятницю соцопитування Київського міжнародного інституту соціології, переважна більшість опитаних не вірять, що прямий діалог Зеленського з президентом РФ Володимиром Путіним призведе до повернення Криму та окупованої частини Донбасу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні | Переглядів: 543 | Додав: adminA | Теги: Опитування, більшість українців, Зеленський олігарх
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ