Пт, 2024-03-29, 02:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 12 » Вживання полівітамінів може призвести до раку
22:40
Вживання полівітамінів може призвести до раку
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/


Вживання полівітамінів може не тільки не поліпшити здоров'я, але й призвести до раку. Шведські вчені виявили, що ризик занедужати на рак грудей вищий в жінок, що приймають полівітаміни, ніж у тих, хто ними не користується взагалі.
"Використання полівітамінів настільки сьогодні поширене в суспільстві, що знати відповідь на питання: чи впливає це на розвиток, приміром, раку грудей, є дуже важливим", - пояснила Сюсанна Ларссон з Каролінського науково-дослідного медичного інституту, передає РИА "Новости" з посиланням на шведську пресу й American Journal of Clinical Nutrition.

Висновки вчених попередні й вони зроблені після спостереження за шведськими жінками середнього віку й старшими, жодна з яких раком грудей не страждала. З кінця 90-х років протягом десяти років 35 тисяч учасниць дослідження відповідали на різні питання вчених, що стосувалися їжі, стилю життя й ставлення до вітамінів.

До кінця дослідження, через десять років, учені звернули увагу на те, що в 974-х із всіх жінок, що прийняли участь у дослідженні, був констатований рак грудей і серед них, як з'ясували згодом учені, переважали жінки, що приймали полівітаміни.

Шведські вчені підрахували, що вживання як мінімум семи таблеток полівітамінів на тиждень підвищувало ризик захворювання раком на 19 відсотків у порівнянні з тими жінками, які зовсім не користувалися вітамінами.

"Хоча ми поки ще до кінця не знаємо, є чи тут причинно-наслідковий зв'язок, наші результати, проте, викликають тривогу, яку потрібно сприйняти всерйоз і вважати приводом для подальшої роботи", - сказала Ларссон.

Безумовно, продовжила вона, дослідники врахували у своєму аналізі й такі фактори ризику в розвитку раку, як спадковість, уживання алкоголю або гормональних препаратів. Проте, ризик впливу полівітамінів на розвитку раку грудей, відповідно до їхніх спостережень, був підвищений.

На думку Ларсон, багато вітамінів, які містяться у свіжих фруктах або овочах, відрізняються від своїх штучних варіантів.

Як приклад шведська вчена назвала фолієвую кислоту, яка міститься в багатьох полівітамінах. Вона, як показують досвіди на тваринах, прискорює розвиток раку.

Продовжуючи міркування із приводу можливого взаємозв'язку між раком грудей і полівітамінами, шведська вчена відзначила, що "є дослідження, які показують, що в жінок, що приймають полівітаміни, щільніші груди. І саме ущільнення грудей і є відомим чинником для розвитку раку грудей".

Тому шведська дослідниця радить не захоплюватися вітамінами.

"У полівітамінах особливої потреби немає, якщо їсти корисні й збалансовані для здоров'я продукти", - уважає вона.

Відзначимо, що раніше медики з'ясували, що вітамін С сприяє розвитку ракових пухлин.

Крім того, датські вчені дійшли до висновку, що вітамінні добавки не приносять користі й можуть навіть бути небезпечними для життя.

Кілька років тому у авторитетному медичному журналі "Ланцет" з'явилися висновки подібного дослідження: деякі вітаміни не лише мають побічні ефекти, а й можуть призвести до летальних наслідків.

Справа в тому, що вітаміни, які що містяться в пігулках дещо відрізняються за хімічною структурою від вітамінів, що містяться у овочах і фруктах. Саме тому, для прикладу, антиоксиданти (наприклад, вітаміни С, Е) із фруктів в людському організмі працюють, а антиоксиданти із пробірки - ні.

Є й ще одна вагома причина – вітаміни природного походження завжди є "забрудненими", вони містять різні домішки, які і відіграють корисну для нашого організму роль.

Ці давно відомі біологам істини очевидними для медиків стали порівняно нещодавно.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1083 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ