Сб, 2024-05-04, 16:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 2 » Wikileaks: Путін контролює мафію, мафія контролює Фірташа
09:51
Wikileaks: Путін контролює мафію, мафія контролює Фірташа
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У черговій порції витоків з американського дипломатичного листування, обнародуваній британською газетою Guardian з посиланням на сайт WikiLeaks, ставиться питання про те, чи може Володимир Путін бути пов'язаний з російською мафією, передає Бі-Бі-Сі.

У документах, опублікованих газетою Guardian, мовиться, що в січні 2010 року іспанський суддя Хосе Грінда Гонсалес нібито заявив, що в "Росії, Білорусії і Чечні" "ніхто не може відрізнити, де діє держава, а де - організовані злочинні групи". По цьому шляху, на думку судді, йде і Україна.

- Фірташа схвалив сам "ватажок ватажків" Могильович
- В "Газпромі" кажуть, що домовились з "Нафтогазом" щодо створення двох СП

Іспанський суддя довгий час займався розслідуванням діяльності російської організованої злочинності в Іспанії, внаслідок чого більше 60 людей було арештовано.

У американському дипломатичному донесенні з Мадрида мовиться про "питання, на яке немає відповіді", а саме, наскільки Володимир Путін міг бути пов'язаний з мафією, і чи міг він контролювати діяльність організованої злочинності.

Суддя Хосе Грінда Гонсалес, посилаючись на колишнього російського агента Олександра Литвиненко, говорив, що російські спецслужби контролюють організовану злочинність в Росії. За словами іспанського судді, ствердження Литвиненко йому представлялися "достовірними".

Крім того, з депеш виходить, що американська влада була упевнена в тому, що Володимир Путін, швидше за все, знав про операції з усунення Олександра Литвиненко в Лондоні в 2006 році. У Кремлі заперечували будь-яку причетність російської влади до вбивства Литвиненко.

Що стосується публікацій в WikiLeaks, то прем'єр-міністр Росії Володимир Путін в інтерв'ю CNN сказав, що ці іпублікації були покликані "зганьбити" російське керівництво.

У інтерв'ю Бі-бі-сі колишній посол Великобританії в Росії сер Тоні Брентон заявив про те, що до нього доходили численні чутки про те, що корупція в Росії проникла на найвищі поверхи влади. "Росія - безумовно дуже корумпована країна. Очевидно, що люди, наприклад, в міністерстві внутрішніх справ можуть собі дозволити багато що. Вони не могли б цього дозволити, коли б не найвищий рівень захисту", - сказав Тоні Брентон. "Я ніколи не бачив конкретного підтвердження фактів з перерахуванням імен тих, хто пов'язаний із злочинністю, проте існують серйозні свідоцтва того, що деякі люди в системі російської влади можуть бути залучені (до злочинної діяльності)", - сказав колишній посол в Росії.

Втім, на його думку, не все так похмуро, оскільки в Росії "росте середній клас нормальних бізнесменів, які хочуть займатися нормальним бізнесом, і не дуже люблять давати хабарі. Тому не варто малювати картину тільки в похмурих тонах", - сказав Тоні Брентон.

Фірташа схвалив сам "ватажок ватажків" Могильович

У іншій обнародуваній дипломатичній депеші, направленій до Вашингтона з Києва, мовиться про те, що впливовий український бізнесмен Дмитро Фірташ нібито зізнався американському послові про те, що він нібито пов'язаний з російською організованою злочинністю.

З телеграми виходило, що Фірташ сказав про те, що він отримав згоду на участь у бізнесі від відомого кримінального авторитета Семена Могильовича. За висновком правоохоронних структур європейських країн і США, Могильович є "ватажком ватажків" російської мафії, яка діє у всьому світі.

У липні 2005 тодішній керівник Служби безпеки України Олександр Турчинов заявив про те, що СБУ має "непрямі докази" того, що Семен Могильович контролює компанію "РосУкрЕнерго" - ексклюзивного постачальника російського газу до України. Дмитро Фірташ є співвласником RosUkrEnergo. Вважається, що йому належить трохи менше половини акцій компанії.

У січні 2008 року Семен Могильович був заарештований у Москві департаментом економічної безпеки російського МВС за підозрою в співучасті в ухиленні від сплати податків фірмою "Арбат Престиж". Проте в липні 2009 року він був звільнений з-під варти під підписку про невиїзд. Семен Могильович числиться в США в списку найрозшукуваніших людей.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 771 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ