Пт, 2024-04-26, 13:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2010 » Червень » 25 » З 2011 року в Україні будуть скасовані ввізні мита на спирт, алкоголь і літаки
15:54
З 2011 року в Україні будуть скасовані ввізні мита на спирт, алкоголь і літаки
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


З 2011 року в Україні планують зменшити до 0% ставки ввізних мит на спирт, алкогольну продукцію, а також літаки і запчастини, що використовуються в цивільній авіації. Це передбачено зобов'язаннями країни, взятими при вступі до СОТ. Бюджету це коштуватиме 16 млн дол. На думку експертів, зниження мит активізує зовнішню торгівлю України, пише "КоммерсантЪ-Украина".
Міністерство економіки пропонує внести зміни в митний тариф України, які повинні набути чинності вже з 1 січня 2011 року. Оприлюдненим вчора, 24 червня, на сайті міністерства законопроектом передбачається зміна ставок ввізних мит на 370 товарних підкатегорій, що становить 3,45% від всіх класифікацій товарів митного тарифу.

У протоколі про вступ до Світової організації торгівлі (СОТ) в травні 2008 року Україна передбачила, що до кінця 2010 року імплементує домовленості в рамках секторального договору "Цивільна авіація" і приєднається до договору "Дистильовані спирти". В рамках цих секторальних угод Україна добровільно погодилася зменшити мита на окремі підгрупи товарів до 0%.

Будуть обнулені всі ставки за товарними позиціями 2205-2208 - алкогольні напої і спирт. Нині, зокрема, при ввезенні спирту стягується мито 10% з 1 л 100-процентного спирту; вермутів, виноградних вин з додаванням рослинних екстрактів - 1 євро/л напою; коньяків, лікерів, наливок - 3,5 євро/л 100-процентного спирту. У продуктовій групі 3 зниження також торкнеться копченої риби (палтуса, вугра, форелі) - з 8% до 5% від митної вартості.

Зниження ставок за товарними підкатегоріями промислових груп - 25-97 - торкнеться продукції для ремонту і будівництва суден цивільної авіації. Мова йде про запчастини для літаків, зокрема шини, труби, кондиціонери, двигуни. Зараз ставки імпортних мит на них коливаються у розмірі 0,4-5%. У Мінекономіки підрахували, що втрати держбюджету від зниження мит становитимуть 16,36 млн дол.

Експерти зазначають, що зниження ставок вигідне виробникам. За словами голови асоціації "Укргорілка" Івана Жолнера, підприємства галузі не імпортували спирт через високу ставку мита і низьку якість очеретяного спирту (його експортують країни-члени СОТ; у Україні використовується зерновий спирт). Але з урахуванням жорсткої цінової політики концерну "Укрспирт", який, за словами Жолнера, економічно необґрунтовано збільшує відпускні ціни виробникам, деякі підприємства можуть переорієнтовуватися на імпортну сировину. "З 1 січня ціна на спирт була збільшена до 78 грн за дал, а в III кварталі її підвищать до 85 грн, хоча вартість газу стабільна, а ціна на зерно падає", - додає він.

Голова ради директорів "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв не вважає критичним зниження мит на продукцію літакобудування. За його словами, необхідно надати пільги на виробництво літаків пасажиромісткістю понад 120 людей і ввезення запчастин для них, а за літаки, що вміщають від 40 до 120 людей, - платити в повному обсязі.

Директор Центру політичного і економічного аналізу Олександр Кава зазначає, що, оскільки українські літаки здебільшого експортуються, українським авіакомпаніям, що експлуатують машини імпортного виробництва, буде вигідно ввозити запчастини, що виробляються в країнах-членах СОТ.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1009 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ