Пт, 2024-03-29, 13:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 11 » З'єднали поромом Україну й Туреччину
12:05
З'єднали поромом Україну й Туреччину
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

  У Скадовському морському торговельному порту Херсонської області планують організувати поромне сполучення з турецьким містом Зонгулдак. Наприкінці минулого тижня порт в експериментальному порядку прийняв перший пором разом з ініціаторами проекту. Судно прийшло порожнє, адже основною метою візиту була перевірка фарватеру і акваторії порту на прохідність порома, пише "Сегодня".

"Фахівці з судноводіння визначають технічні характеристики як задовільні. У наших планах - здійснювати перевезення кілька разів на тиждень", - повідомляють в прес-службі Скадовської міськради.

Як зазначив голова Скадовської райдержадміністрації Віктор Турик, поромне сполучення з Туреччиною відкрили ще 20 років тому, але його розвитком ніхто не займався, і з часом все затихло.

"Тепер знайшлися люди, які знають, як потрібно все організувати. Це спільний українсько-азербайджансько-турецький проект. Технічну перевірку порт пройшов, тепер буде прийматися рішення про те, як буде функціонувати сполучення", - розповів чиновник.

За словами голови РДА, тепер ініціаторам потрібно вивчити ринок товарів, в яких є потреба в Україні, Азербайджані та Туреччині.

Другий рейс з Туреччини до Скадовська чекають вже з товарами, щоб перевірити роботу митниці і дозвільних служб. Порт готовий приймати і вантажні, вантажопасажирські пороми, але багато що залежить від попиту на товари, які можна перевозити поромом, і від роботи митниці.

У порту згадують: торік одна турецька фірма планувала постачати цитрусові через Скадовськ в Херсонську область, однак через проблеми з митними зборами постачальники вирішили, що їм вигідніше оформляти товари в Одеському порту, а потім везти їх по суші в Херсон. Тому зараз тут вивчають попит і митні реалії - поки що угод не підписували.

За словами колишнього начальника Одеського морського порту Миколи Павлюка, будь-який новий вантажо- або пасажиропотік до Скадовська - це прогрес, який позитивно впливає на бюджет регіону, враховуючи, що пасажирських поромів у нашій країні немає взагалі. Людей перевозять тільки комбіновані вантажопасажирські судна.

"У нас поки що є тільки поромне вантажне сполучення. З Іллічівська пороми ходять у Болгарію, Грузію і в Туреччину, але там пасажирів розміщують лише в 12 каютах, це ніяк не можна назвати туристичним сполученням. Якщо ці ж пороми будуть ходити в Скадовськ, то перевезення будуть одиничними, і на туризмі це ніяк не позначиться", - зазначив голова департаменту туризму і курортів Міністерства економічного розвитку торгівлі України Іван Ліптуга.

Раніше повідомлялося, що Херсонщина хоче стати сполучною ланкою "Шовкового шляху".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 750 | Додав: adminA | Теги: Україна, пором, Туреччина
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ