Чт, 2024-04-25, 23:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Листопад » 10 » За Херсон не закінчена битва, але війська росії вступили в нову фазу - ISW
10:42
За Херсон не закінчена битва, але війська росії вступили в нову фазу - ISW
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Аналітики зазначили, що російський відступ навряд чи є пасткою, яка має на меті заманити українські війська у бої під Херсоном.

Пріоритетом для російських військ на Херсонському напрямку зараз є організоване виведення своїх сил через Дніпро і затримка ЗСУ, а не намагання повністю зупинити український контрнаступ.

Так вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW). "Український контрнаступ на Херсонському напрямку з серпня - скоординована кампанія з перехоплення, спрямована на те, щоб змусити російські війська відступити через Дніпро без необхідності великих наземних наступальних операцій з боку України, ймовірно, увінчалася успіхом", - йдеться у свіжому звіті ISW.

Протягом попередніх місяців, українські війська проводили цілеспрямовану та добре продуману кампанію з завдання ударів по місцях зосередження живої сили окупантів, військових об'єктах та вузлах логістики по всій Херсонській області, щоб зробити подальше утримання російських позицій на західному березі неможливим без необхідності проведення масштабних та дорогих наземних маневрів для звільнення території.

ISW зазначає, що при цьому російські ЗМІ називають виведення військ рф природним наслідком цілеспрямованих і систематичних українських ударів, які коштували російському угрупованню на західному березі його основних артерій постачання, що скоротило їх загальну силу і можливості.

Аналітики зазначили, що російський відступ навряд чи є пасткою, яка має на меті заманити українські війська у бої під Херсоном, як припустили деякі українські та західні експерти.

Аналітики підкреслили, що бачили багато ознак того, що російські війська, військові та економічні активи, а також окупаційні елементи неухильно відходять із західного берега Дніпра, а російські офіційні особи очікують і готуються до відходу у спосіб, несумісний з кампанією з обману та заманювання у пастку українських військ.

"Російське командування, безумовно, намагатиметься сповільнити просування українських військ, щоб забезпечити впорядкований відхід, і деякі сили можуть залишитися, щоб затримати українські війська в самому Херсоні - але ці бої будуть лише засобом для виведення якомога більшої кількості російських підрозділів в належному порядку", - вважають у ISW.

Ситуація у Херсонській області

9 листопада командувач російськими окупаційними військами в Україні сергій суровікін оголосив, що його армія залишає правий берег Херсонської області. Відповідно, обласний центр, місто Херсон, російські окупанти теж покинуть.

Голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич закликав мешканців області не розголошувати інформацію про дії ЗСУ.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 258 | Додав: adminA | Теги: Херсон, нова фаза, битва, iSW, війська РФ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ