Чт, 2024-04-25, 13:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 15 » За курей-гниль можуть посадити директора "Великої Кишені"
14:56
За курей-гниль можуть посадити директора "Великої Кишені"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Вчора з Київської міської клінічної лікарні № 9 виписали 30 потерпілих, які отруїлися курми-гриль у супермаркеті "Велика Кишеня", що на вул. Героїв Дніпра. Багато з них хочуть звертатися до суду і вимагати компенсацію за моральний збиток і лікування.

Проти директора супермаркету, де продавалися заражені сальмонельозом кури-гриль, можуть порушити кримінальну справу. А супермаркету виписали ще один штраф у 425 грн (тобто в підсумку вони повинні заплатити 2125 грн). Про це газеті "Сегодня" сказала головний санітарний лікар Оболонського району Елла Вербич. Потерпілі вважають суму штрафу для маркету просто смішний, зазначає Тетяна Биркович в матеріалі "За сальмонелу порушать справу".

"Винен в тому, що трапилося, магазин, адже термін придатності курей-гриль закінчився ще 7 червня, а продавали їх 7 і 8-го. У постачальника всі документи були в порядку. Справу передали до прокуратури", - заявила Вербич.

Після перевірки контрольних органів з прилавків "Великої Кишені" зникло не тільки м'ясо, але і сири, риба, ковбаса. В адміністрації супермаркету відмовляються від будь-яких коментарів до офіційного висновку лабораторних досліджень міської СЕС. Попередніх результатів їм не достатньо, щоб пояснити, нарешті, як їм вдалося отруїти більше півсотні покупців, і хоча б принести офіційні вибачення, пише Сергій Одаренко у статті "Кури-гниль залишили прилавки" у "Газете по-киевски".

"М'ясо в магазині зберігається відповідно до всіх санітарних норм, - розповіла виданню "Факты и комментарии" менеджер зі зв'язків з громадськістю "Великої Кишені" Наталія Варченко. - Очевидно якась причина отруєння є. Про всі подальші дії нашого магазину я зможу розповісти вже після проведених досліджень".

У співпраці з СЕС питанням отруєння зацікавилися і в ГУ захисту прав споживачів. На їхню думку, НП сталася через недбалість співробітників відділу кулінарії.

"Інфекція сальмонели вже не поширюється, загроза усунена, - розповіла "Газете по-киевски" Юлія Коваленко, начальник відділу контролю над якістю продовольчих товарів при ГУ захисту прав споживачів. - Надалі ми посилимо контроль. Потерпілим рекомендую звернутися до суду за компенсацією. Адже вина супермаркету підтвердилася: кури-гриль засмажили не до повної готовності, через це інфекція сальмонели не була вбита".

За словами Юлії Леонтіївни, отруєння продукцією з супермаркету - проблема досить поширена. Свіжий випадок став резонансним через свою масовість, хоча на якість продуктів харчування кияни скаржаться регулярно. За поточний рік надійшло 175 звернень, в яких люди нарікають на неякісні ковбасні, м'ясні, рибні та кондитерські вироби, дитяче харчування, неналежні умови їх зберігання, минулий термін придатності, неякісне обслуговування, обрахування на касі, невідповідність цін на цінниках, некоректну поведінку охорони, відмову надати книгу скарг.

Найчастіше таке траплялося у великих мережах супермаркетів "Сільпо", "Ашан", "Велика кишеня", "Білла", де широкий асортимент товару і багато відвідувачів. Рідше - у маленьких магазинчиках.

А заступник начальника Київської міської СЕС Олександр Пропащев розповів "Комсомольской правде в Украине", що лікарі поки не можуть сказати, вживаючи які саме продукти, кияни підчепили інфекцію.

"Нами були взяті для лабораторних досліджень стегенця, кури гриль, фарш і низка інших продуктів. Але результати ще не готові. Тому не будемо фантазувати і лякати людей, а дочекаємося висновків", - цитують його автори матеріалу "Через кури гриль закриють кіоски з шаурмою та сосисками".

Після масового отруєння киян влада районів столиці заметушилася і вирішила припинити торгівлю всіма підозрілими продуктами харчування. Чиновники оголошують війну кіоскам, які торгують кулінарією.

"Вже є проект рішення Київради, згідно з яким МАФи не можуть розміщуватися біля входів у супермаркети. Кіоски, встановлені з порушеннями, знесуть, - зазначив заступник голови Деснянської РДА Андрій Гота. - Цей проект буде розглядатися вже в кінці червня".

Ще в листопаді 2009 року Київрада прийняла рішення заборонити в дрібнороздрібній мережі торгівлю шаурмою, чебуреками, курми гриль, хот-догами і біляшами. Виходить, всі вони зараз працюють незаконно і мають бути ліквідовані.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1019 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ