Пт, 2024-04-19, 20:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 22 » За невдалий жарт у Китаї напередодні з'їзду Компартії блогера посадили за ґрати
17:26
За невдалий жарт у Китаї напередодні з'їзду Компартії блогера посадили за ґрати
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Необережний жарт коштував китайському блогеру Цай Сіобіну свободи. Чоловіка заарештували наступного ж дня після того, як він у своєму Twitter припустив, що в продовженні знаменитого фільму жахів злий фатум буде переслідувати делегатів 18-го з'їзду Комуністичної партії, на якому, як відомо, було призначено нове керівництво країни, пише NEWSru.com.

За версією Сіобіна, спочатку на партійців впаде будівля Будинку народних зборів, у результаті чого виживуть тільки сім чиновників, які будуть вмирати один за одним.

Поліцейські не оцінили належно почуття гумору китайського блогера і наскочили до нього з арештом напередодні 18-го з'їзду Компартії 8 листопада. Крім того, що Twitter е Китаї заборонено цензурою, напередодні заходу особливої важливості вживали крайніх заходів безпеки, аж до тимчасової висилки з Пекіна всіх потенційних порушників порядку.

Тільки найбільш безтурботний зміг би собі дозволити жарт, який з'явився у Мережі 6 листопада: "Пункт призначення 6" скоро на ваших екранах. Будинок народних зборів обрушується на голови двох тисяч делегатів, з них виживають тільки семеро, але потім кожного з них наздоганяє смерть найбільш витонченим способом. Що це: гра Бога чи гнів Смерті? Як містичному числу 18 вдасться відкрити ворота пекла? Не пропустіть прем'єру 8 листопада!" - йдеться у запису на Twitter Сіобіна.

Після такої онлайн-витівки мікроблог активного інтернет-користувача підозріло замовк. Стурбовані несхожою на Сіобіна поведінкою друзі дізналися від його дружини, що до них додому в повіті Міюнь під Пекіном приходили поліцейські й забрали з собою і Сіобіна, і його комп'ютер. Як повідомив на правах анонімності представник окружної поліції, блогер підозрюється в "пропаганді тероризму" з максимальним покаранням до п'яти років тюремного ув'язнення.

Дружині ув'язненого веліли не афішувати подію, проте друзі Сіобіна не мають наміру так швидко здаватися. Відомий китайський блогер і адвокат Вень Юньчао склав онлайн-петицію, яку підписали понад 520 осіб.

"Ми переконливо просимо поліцію проявити трохи почуття гумору і не "робити з мухи слона". Не руйнуйте народні сподівання щодо нової влади", - йдеться в петиції.

Як повідомлялося, в рамках посилення безпеки у зв'язку зі з'їздом Комуністичної партії Китаю (КПК) влада КНР заборонила своїм громадянам опускати вікна в машинах, відкривати двері автомобілів, купувати іграшкові літаки на дистанційному управлінні, а власникам голубів - випускати своїх птахів з кліток.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1201 | Додав: adminA | Теги: Китаї .жарт, з'їзду Компартії, за ґрати
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ