Вт, 2024-04-23, 22:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 24 » За останню добу на Донбасі загинули семеро військових. ВІДЕО
15:27
За останню добу на Донбасі загинули семеро військових. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

За останню добу в зоні АТО загинули сім українських військовослужбовців, ще дев'ять – зазнали поранень.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, повідомили у прес-службі РНБО.

"Тільки за останню добу в результаті обстрілів семеро українських військовослужбовців загинули, дев‘ятеро отримали поранення", - сказав секретар РНБО, підкресливши, що це найбільша кількість втрат за останній рік.

"Відповідальність за ці криваві провокації несе військово-політичне керівництво РФ, яке системно та послідовно торпедує мирний шлях розв`язання конфлікту і звільнення окупованих територій", - наголосив він.

Турчинов наголошує, що умиротворення агресора, яким є Російська Федерація, збільшує небезпеку розв`язання Кремлем повномасштабних воєнних дій у Європі.

Як зазначив Турчинов, демонстративна та масштабна активізація кривавих провокацій з боку російських окупаційних військ повністю перекреслюють домовленості про припинення вогню.

За його словами, з використанням забороненої Мінськими домовленостями важкої зброї, розташувавши вогневі позиції в житлових кварталах окупованих населених пунктів, вони значно посилили інтенсивність обстрілів позицій українських Збройних сил.

Як зазначив Турчинов, про системну підготовку до активізації військового протистояння з боку РФ свідчить концентрація вздовж лінії розмежування забороненого Мінськими домовленостями важкого озброєння.

"Крім того, протягом останнього місяця значно активізувалось використання російських безпілотних літальних апаратів - як розвідувальних, так і ударних", - заявив Турчинов.

Секретар РНБО наголосив на тому, що безпілотні літальні апарати запускали не лише з окупованої української, а й безпосередньо з російської території.

"Хочу привернути увагу наших стратегічних партнерів до демонстративної та цинічної дискредитації Росією всіх спільних мирних зусиль", - сказав Турчинов, підкресливши, що "шлях умиротворення агресора замість посилення санкцій та інших реальних дій призводить лише до зростання кількості жертв як серед українських військових, так і серед мирного населення, а також збільшує небезпеку розв`язання Кремлем повномасштабних воєнних дій у Європі".

Раніше Турчинов звернув увагу на те як Російська Федерація посилює свої військові бази бронетанковими підрозділами і авіацією уздовж кордону з Україною як зі свого боку, так і з боку Бєларусі.

Зокрема, він навів приклад розширення 262-ї військової бази Російської Федерації в районі населеного пункту Богучар Воронезької області, в рамках якої будуються нові військові об'єкти, куди вже почали передислокувати підрозділи 9-ї окремої мотострілецької бригади з Нижньогородської області і де планується додатково розмістити окрему танкову бригаду.

А міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Росія посилює свої угруповання на російсько-українському кордоні і не відмовляється від планів захопити Україну.

Ситуація в зоні АТО погіршилася, бойовики збільшили кількість обстрілів по всій лінії фронту

Сім українських військовослужбовців загинули і дев'ятьох було поранено за минулу добу внаслідок обстрілів із боку бойовиків у зоні АТО, бойовики збільшили інтенсивність обстрілів, повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу внаслідок бойових дій сім наших військових загинули, дев’ять були поранені. Цих важких втрат ми зазнали на всіх трьох напрямках (донецькому, луганському, маріупольському – ред.)", - сказав він на брифінгу в Києві у вівторок.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, спікер АП сказав: "Це втрати внаслідок ворожих обстрілів, але є й випадки підривання на вибухових пристроях".

Мотузяник поінформував, що за минулу добу бойовики збільшили кількість обстрілів українських позицій на всій лінії фронту. Були випадки використання мінометів калібром 82 мм і 120 мм поблизу Авдіївки.

За його словами, на луганському напрямку зафіксовано чотири ворожі обстріли.

На донецькому напрямку напередодні увечері НЗФ розпочали інтенсивний обстріл у районі авдіївської промзони, вогонь вівся з боку Ясинуватої. Бої тривали сім годин. Також обстріли позицій українських військових мали місце на Світлодарській дузі та в районі Горлівки. Загалом за добу на цьому напрямку зафіксовано сім ворожих провокації.

На маріупольському напрямку систематичні обстріли сил АТО були на всій лінії фронту. Найгарячішими точками були Мар’їнка, Березове, Павлопіль, Гнутове. На цьому напрямку зафіксовано 36 обстрілів, 10 із них - із використанням мінометів.

За добу зафіксовано також дев’ять розвідувальних прольотів БПЛА противника.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 744 | Додав: adminA | Теги: донбас, остання доба, загинули семеро військових
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ