Пт, 2024-04-19, 17:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 10 » За продаж алкоголю та сигарет неповнолітнім Янукович хоче вдесятеро підвищити штрафи
12:11
За продаж алкоголю та сигарет неповнолітнім Янукович хоче вдесятеро підвищити штрафи
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Віктор Янукович ініціює збільшення штрафів за продаж алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім у 10 разів – із 6,8 тис гривень до 68 тис гривень з одночасним позбавленням ліцензії на торгівлю. Про це заявив сьогодні, 9 квітня, уповноважений президента з прав дитини Юрій Павленко, повідомила прес-служба глави держави.

"Президент звертається до Кабінету міністрів щодо підвищення штрафів за продаж тютюнових та алкогольних виробів дітям. Передбачити при цьому процедуру і одночасного позбавлення ліцензій. Сьогодні законодавство передбачає або штраф, або позбавлення ліцензії", - сказав він.

"В цьому випадку ми пропонуємо розглянути можливість збільшення штрафів як мінімум в 10 разів за продаж... і одночасне позбавлення ліцензії такої торговельної точки або мережі", - заявив Павленко.

Крім того, за його словами, Янукович вимагає від Міністерства внутрішніх справ проаналізувати причини низької ефективності діяльності органів внутрішніх справ щодо протидії поширенню алко- і наркозалежності дітей, вжити термінових заходів для усунення джерел придбання алкоголю і наркотиків дітьми.

Павленко додав, що президент також наголошує на необхідності вдосконалення законодавства в частині запровадження повної заборони реклами алкогольних і слабоалкогольних напоїв, пива та тютюнових виробів.

"Ми повинні йти до повної заборони реклами, включаючи й приховану: алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пива і слабоалкогольних напоїв", - сказав уповноважений президента.

"Є неприйнятним, коли торгові марки, під якими випускаються алкогольні вироби, є зокрема спонсорами спортивних заходів, або їх представляють відомі люди", - пояснив Павленко.

Він наголосив: нині в Україні вживання дітьми алкоголю, наркотиків та тютюну набуло загрозливих масштабів.

Саме тому, зазначив уповноважений президента, Янукович наполягає на повному виконанні усіма органами влади чинного законодавства, яке обмежує доступ дітей до алкогольної та тютюнової продукції, а також до її реклами.

Зазначимо, раніше президент підписав закон про заборону реклами тютюнових виробів. Згідно із законом, рекламу тютюнових виробів, рекламу знаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються тютюнові вироби, заборонено: на радіо і телебаченні, зокрема кабельному, супутниковому, IP-телебаченні, on-line-телебаченні, мобільному телебаченні, цифровому та ефірному телебаченні та інших засобах передачі сигналу.

Реклама тютюну забороняється також у наукових, науково-популярних, навчальних, суспільно-політичних, довідкових, літературно-художніх виданнях, зокрема в усіх друкованих ЗМІ, на транспорті, зовнішня реклама, в місцях проведення масових заходів, в Інтернеті.

Законом забороняється спонсорство з використанням реклами тютюнових виробів і назвами виробників, імпортерів і продавців тютюнових виробів теле- і радіопередач, театрально-концертних, оздоровчо-спортивних і культурно-розважальних заходів. Закон набуває чинності через шість місяців із дня публікації.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1092 | Додав: adminA | Теги: сигарет неповнолітнім, Янукович, продаж алкоголю, вдесятеро підвищити штрафи
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ