Пт, 2024-04-26, 16:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 22 » За версією "Кореспонденту" Тимошенко стала "Особистістю 2011 року"
22:06
За версією "Кореспонденту" Тимошенко стала "Особистістю 2011 року"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Сьогодні, 22 грудня, тижневик Корреспондент назвав Особистістю 2011 року екс-прем'єр-міністра, лідера ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенко.

Як відзначає видання, зазвичай Особистістю року за версією журналу ставали люди, чиї зусилля визначали події в країні протягом року - чи то перемога на виборах, як у Віктора Ющенка, різка консолідація влади, як у Віктора Януковича, або ж просто політична зрада, як у Олександра Мороза.

"Тимошенко в 2011-му - той рідкісний випадок, коли людина стає Особистістю року не завдяки, а всупереч своїм зусиллям. Складно уявити собі іншу людину, події навколо якої так вплинули на життя країни в 2011 році", - заявили в редакції видання.

На думку журналу, арешт Тимошенко перевів Президента Януковича і його оточення в нову якість, змінив зовнішню політику України і реанімував саму лідера опозиції в очах виборців.

Справа проти Тимошенко, зазначає Корреспондент, з самого початку виглядала непереконливо. "Спочатку її звинувачували у невірному розподілі коштів від продажу квот на викиди парникових газів. Та це не тягнуло на тюремний термін. Потім звинувачення взялося за використання Тимошенко машин швидкої допомоги з метою особистого політичного піару. Але і це за будь-якими мірками, і вже тим більше українським, виглядало дрібним. Тоді Генпрокуратура вхопилася за факт підписання невигідного для України міжурядового договору", - пише видання.

"І стало зрозуміло, що доказів, які викривають провину Тимошенко, може, й немає, але є непохитне бажання посадити її у в'язницю, причому супроводжуючи це дійство більш-менш правдоподібними звинуваченнями. З останньою частиною вийшло погано - адже обвинувачення в підписанні невигідного для України контракту без доказів особистої зацікавленості можна приклеїти кожному політику, який хоч раз підписав міжурядовий договір", - зазначає Корреспондент.

Як зазначає журнал, прокуратура поспішила реабілітуватися в очах української і міжнародної громадськості, "присипавши процес сумнівними справами Тимошенко давно минулих років". "Але вже було пізно: як в Україні, так і за кордоном до справи екс-прем'єра приросла погана слава - її почали називати втіленням політичної розправи", - пише редакція.

На думку видання, всередині країни політики, бізнесмени, та й звичайні громадяни усвідомили, що якщо без будь-яких переконливих звинувачень у в'язницю можуть посадити лідера опозиції, за процесом над якою стежив увесь світ, то піти слідом за нею в "кутузку" може будь-яка людина, і для цього не обов'язкова наявність доказів, обов'язково лише бажання сторони звинувачення.

Корреспондент пише, що на міжнародній арені справа різко зіпсувало імідж України. Про невідповідність України та її владної команди фундаментальним демократичним цінностям почали говорити вголос у Європі та США. "Європейський вектор зовнішньої політики держави опинився під загрозою, що традиційно в таких випадках змусило Київ шукати любові на сході. Резонанс навколо справи Тимошенко також поставив під питання співпрацю Києва з потенційними кредиторами, посиливши і без того непросту економічну ситуацію в країні", - зазначає видання.

Крім того, на внутрішньополітичній арені арешт Тимошенко став одним з чинників, що дозволив рейтингам вчорашнього лідера опозиції майже зрівнятися із ще напередодні недосяжним для неї рівнем популярності Президента. В цілому, пише журнал, арешт Тимошенко став найважливішою подією в країні, що зумовила як внутрішній розвиток України, так і її зовнішню політику на роки вперед.

Крім основного вибору безпосередньо Особистості року, цього року журнал назвав імена ще дев'яти осіб, які зробили, за версією Корреспондента, найбільший вплив на життя України, і десяти, які вплинули на ситуацію в усьому світі.

Одним з цих дев'яти українців став антипод Тимошенко - Янукович. Президент отримав номінацію Господар України за зростаючу приватну могутність і впливовість його сім'ї. Покупцями року стала пара підприємців Дмитро Фірташ та Рінат Ахметов, без яких, пише журнал, в країні минулого року не пройшла жодна більш-менш значуща угода. Сестри Джарти також потрапили в цей список як втілення "надзвичайного кар'єрного росту юних і близьких до влади чиновників". Антигероєм року став Роман Ландік в номінації Мажор року. "Ландік потрапив до списку як символ безкарності можновладців", - робить висновок видання.

Опинилися в списку і два героя зі знаком плюс з владної команди. Це Борис Колесніков та Олександр Попов. Обидва відзначені Корреспондентом за вражаючий розвиток інфраструктури: в першому випадку - країни, у другому - столиці.

Приватний підприємець Денис Олейніков отримав звання Революціонер року як людина, яка кинула виклик всієї владної машини і тим самим сколихнула Україну.

У спорті згадки удостоїлися брати Клички, які в цьому році змогли здійснити свою мрію 15-річної давності і зібрали всі чотири чемпіонські пояси.

Двигуном Культури року стала директор музейно-виставкового комплексу Мистецький арсенал Наталія Заболотна, що зуміла похитнути багаторічну гегемонію PinchukArtCentre на арт-сцені столиці.

"Називаючи Особистість року сьогодні, ми хотіли б підштовхнути наших читачів до роздумів про те, хто зробив найбільший вплив на настільки значущі події в Україні та на міжнародній арені минулого року, і, звичайно ж, запропонувати їм свій погляд", - заявив головний редактор журналу Віталій Сич.

Редакція також відзначила десять осіб, що зробили істотний вплив на міжнародне життя в році, що минає. Головним з них став росіянин Володимир Путін, по суті, оголосивши, що він залишатиметься біля керма 140-мільйонної країни ще як мінімум на 12 років.

Нагадаємо, в 2010-му Особистістю року за версією Корреспондента став Янукович за безпрецедентну консолідацію влади. А в 2009 році в номінації перемогли відразу три людини - Арсеній Яценюк, Сергій Тігіпко та Анатолій Гриценко - як уособлення зростаючого в суспільстві запиту на альтернативу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 872 | Додав: admin | Теги: Янукович, Тимошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ