Чт, 2024-04-25, 14:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 27 » За встановлення нового світового порядку без "нецивілізованих сіоністів" виступає Ахмадінежад
18:28
За встановлення нового світового порядку без "нецивілізованих сіоністів" виступає Ахмадінежад
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Сьогодні під час свого виступу на Генеральній Асамблеї ООН в Нью-Йорку президент Ірану Махмуд Ахмадінежад піддав гострій критиці Ізраїль. Він заявив, що "нецивілізовані сіоністи" становлять військову загрозу для Ісламської Республіки, і висловився за встановлення нового справедливого світового порядку.

"На жаль, реальність така, що нецивілізовані сіоністи постійно загрожують вдатися до військових дій проти Ірану", - зазначив Ахмадінежад, який і раніше неодноразово припускався антиізраїльських висловлювань. Так, раніше на цьому тижні він закликав до знищення єврейської держави. У серпні прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що удар по ядерних об'єктах ІРІ "виправдає себе, навіть якщо їх не вдасться повністю знищити", передає ИТАР-ТАСС.

За словами Ахмадінежада, "світ зараз потребує встановлення нового справедливого ладу, за яким всі рівні перед законом і не існує подвійних стандартів". Президент ІРІ розкритикував нинішній світоустрій, заснований, на його думку, на матеріалізмі і домінуванні наддержав.

Одним із способів побудови нового світового устрою Ахмадінежад назвав реформу Об'єднаних Націй. "В даний час ООН бракує ефективності. Існування права вето і монополізація влади в Раді Безпеки зробили практично неможливим захист країнами своїх прав. Питання реструктуризації ООН стоїть дуже гостро, і я закликаю членів організації виробити відповідний механізм для її проведення", - заявив президент ІРІ.

У своїй промові Ахмадінежад не торкнувся ядерної програми своєї країни, яка є основним каменем спотикання у відносинах зі США та іншими західними державами.

Слід зазначити, що нинішній виступ Ахмадінежада був набагато менш жорстким, аніж його попередні промови з трибуни Генасамблеї. Так, в минулі роки він звинувачував США у використанні трагедії 11 вересня як приводу для розв'язування воєн в Іраку та Афганістані і обрушувався з різкою критикою на "світовий сіонізм".

Виступ президента Ірану, що продовжувався ледве більше півгодини, демонстративно проігнорувала делегація США. "Ахмадінежад користується своїм виступом на Генасамблеї, щоб поширювати свої параноїдальні теорії, а також висловлювати образи на адресу Ізраїлю. Із цієї причини делегація США ухвалила рішення не бути присутньою у залі під час його промови", - заявили американські дипломати. У минулі роки делегації низки західних держав, зокрема США, також покидали зал Генасамблеї до закінчення виступу Ахмадінежада, не бажаючи миритися з різкою критикою на свою адресу.

Це був восьмий і останній виступ Ахмадінежада на Генасамблеї в ролі глави іранської виконавчої влади. Згідно з конституцією Ісламської Республіки, він не може балотуватися на третій президентський термін на виборах, які пройдуть 2013 року. Втім, Ахмадінежад не виключив, що може в майбутньому приїжджати на Генасамблею у складі іранської делегації.

Його приїзд до Нью-Йорка викликав багато акцій протесту правозахисників та громадських активістів. Маніфестації в даний момент проходять навпроти штаб-квартири ООН та готелю "Уорвік", де зупинився Ахмадінежад.

Раніше Ахмадінежад заявив, що сам факт існування Ізраїлю є образою для людства, і тому цю державу слід ліквідувати. Він додав, що народи регіону невдовзі "створять новий Близький Схід, в якому не буде місця сіоністам і американцям". Та промова іранського президента прозвучала в момент святкування в Ірані дня Аль-Кудс, дня солідарності з боротьбою палестинців проти ізраїльтян, і стала однією з найгостріших критик, які прозвучали з вуст іранського керівництва на адресу Ізраїлю за останній час.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1044 | Додав: adminA | Теги: Ахмадінежад, світового порядку, нецивілізованих сіоністів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ