Пт, 2024-04-26, 07:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2010 » Липень » 6 » Забужко дивується, як "група пацанів з баблом вирішує на блатному сходняку" долю України
16:13
Забужко дивується, як "група пацанів з баблом вирішує на блатному сходняку" долю України
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Відома українська письменниця Оксана Забужко вважає, що в Україні "при владі – люди малоосвічені, які реально знаються хіба на тому, як "вкрасти і втекти", передає УНІАН.
"Скажіть мені, хто за всі ці роки запропонував програму хоч якихось реформ? - запитує письменниця. - Популярних, непопулярних, вдалих, невдалих – інша справа. Але ж навіть серйозних дискусій на цю тему не піднімалося жодного разу: що ми от уже 19 років продовжуємо жити в УРСР, у тій самій системі, тільки де-не-де підшитій новими латками, давайте ж нарешті її перебудовувати!"

"Подивіться хоча б на ті самі харківські угоди. Те, як вони приймалися, – це ж ганьба для будь-якої цивілізованої країни, - вважає Забужко. - А ці хлопці навіть не розуміють, у чому ганьба. Перепрошую, на якій підставі група пацанів з баблом вирішує за кілька годин за закритими дверми, як на блатному сходняку, долю цілої 46-мільйонної нації до 2042 року? Та хто ви такі, холєра ясна, – африканські князьки? Де в сучасній політиці, крім третьосвітніх феодальних диктатурок, таке робиться? Потім вони виправдовувалися, що в них не було іншого виходу… Припустімо – але навіть якщо це так, то ці угоди повинні були впродовж кількох місяців бути предметом публічних дебатів, юридичних і економічних брейн-штурмів, консультацій з незалежними фахівцями - це ж не жарти, такого масштабу рішення! А ці сховали країну в кишеню - й, що називається, "порєшалі вопроси".

На її переконання, "це - не політика, це - елементарний бандитизм, просто "в особливо великих розмірах". Ці наші "можновладці" ніяк не збагнуть простої істини: що реальна влада – це не тільки гроші, це – синтез грошей і знання. Бо тільки знання здатне забезпечити успішну політичну стратегію – ту, якої не купиш у московських політтехнологів, що в черговий раз приїдуть тобі наплести байок, як вигравати вибори в чужій їм країні. А в нас при владі – люди малоосвічені, які реально знаються хіба на тому, як "вкрасти і втекти".

При цьому на запитання "Чи відчуваєте ви, що в країні є опозиція?", Забужко відповіла: "Ні, не відчуваю. Де вона? Якби в парламенті була опозиція, то ратифікації харківських угод не відбулося. Коли тим самим депутатам треба було захищати свої кишені, то вони блокували щитову і пазурами, зубами видирали собі потрібне рішення. А як треба було боронити Україну, то все закінчилося однією шашкою Парубія – жалюгідно зіграним фарсом. Огидне це видовище – коли люди беруться вдавати політичну опозицію, будучи в дійсності конкурентами по дерибану".

На думку письменниці, реальна опозиція повинна визріти в суспільстві поза межами нинішнього політикуму.

"Що влада, що "опозиція" – весь наш політикум не виконує належних йому суспільних функцій. За "соціальною генетикою" – це люди, які вийшли з правлячого прошарку початку 90-х, де відбулося зрощення колишньої партійно-радянської номенклатури і криміналу. І від цього зрощення народився отой клас, який себе нині гламурно називає "політичною елітою". Тоді як за своєю освітою, культурою, життєвим досвідом ці люди в принципі дуже слабо собі уявляють, що таке державна політика – в будь-якій галузі", - вважає Забужко.

Попри те, що Янукович прийшов до влади завдяки підтримці російськомовного населення південного Сходу України, йому необхідно залишити у минулому розподіл країни на "свою" і "чужу", пам'ятаючи про те, що він – президент всієї країни, а не тільки Донбасу, заявили у лютому в своєму коментарі голова Національного Союзу театральних діячів Лесь Танюк і письменниця Оксана Забужко.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1023 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ