Вт, 2024-04-23, 20:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Листопад » 10 » Загрозі гіперзвукових ракет разом протидіють Ізраїль і США - ЗМІ
18:55
Загрозі гіперзвукових ракет разом протидіють Ізраїль і США - ЗМІ
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Країни працюють над космічною системою для знищення ворожих ракет, які важко відстежити, таких як гіперзвукові ракети.

Ізраїль був стурбований появою гіперзвукових ракет в регіоні задовго до того, як Іран оголосив, що він розробив таку зброю.

Ізраїль працював з Агентством з протиракетної оборони США, щоб протистояти будь-яким таким загрозам, пише видання The Jerusalem Post.

"Гіперзвукові ракети поки не становлять загрози в регіоні, але вони викликають серйозну занепокоєність", - заявив в один з високопоставлених офіцерів системи протиповітряної оборони Армії оборони Ізраїлю.

За словами офіцера, через загрозу Ізраїль працює пліч-о-пліч зі США.

Організації протиракетної оборони Ізраїлю (IMDO) і США (MDA) є ключовими партнерами в численних проектах протиповітряної оборони. Вашингтон та Ізраїль також підписали угоду, згідно з якою США прийдуть на допомогу Ізраїлю з протиракетною обороною під час війни, і в останні роки дві армії провели численні спільні протиповітряні операції.

Хоча Ізраїль має багаторівневу систему протиповітряної оборони, що включає "Залізний купол", "Стрілу-2", "Стрілу-3", "Пращу Давида" та все ще не розроблену лазерну систему "Залізний промінь", досі немає системи, здатної перехоплювати гіперзвукові ракети.

Через загрозу, що виникає, MDA попросила 225 мільйонів доларів на гіперзвукову протиракетну оборону у своєму бюджетному запиті на 2023 фінансовий рік.

MDA працює над розробкою ракет-перехоплювачів для ураження ворожих гіперзвукових ракет за допомогою іншої гіперзвукової ракети, відомої як Glide Phase Interceptor (GPI). GPI виведе ворожу ракету з ладу на фазі планування її польоту, коли вона найбільш вразлива.

Він також працює над космічною системою для знищення ворожих ракет, які важко відстежити, наприклад, гіперзвукових ракет. Програма матиме багаторівневу систему, яка об'єднає супутникові датчики, наземні радари та багато іншого для виявлення, відстеження та перехоплення гіперзвукових ракет.

Ізраїль також працює над збільшенням своєї присутності в космосі за допомогою групування супутників, які можуть відстежувати ворожі цілі.

Гіперзвукові ракети є новою загрозою, оскільки вони летять у п'ять разів швидше, ніж швидкість звуку, і мають складні та різноманітні траєкторії польоту, що ускладнює їх перехоплення. Вони також літають набагато вище, ніж дозвукові ракети, але набагато нижче, ніж міжконтинентальні балістичні ракети, в районі, де багато країн, включаючи США, не мають достатнього прикриття стеження.

Ці ракети також можуть нести ядерні боєголовки, що робить загрозу ще більш тривожною. Особливо після того, як Іран оголосив, що розробив гіперзвукову ракету, здатну "пробити будь-який протиракетний щит".

На тлі зростання напруженості через ядерну програму Ірану і ворожості в регіоні Міністр оборони Ізраїлю Бенні Ганц заявив, що Ізраїль може завдати удару по ядерних об'єктах Ірану.

"Ізраїль має можливість діяти в Ірані. У нас є готовність, можливості розвитку та довгострокові плани, якими ми керуємо. Нам потрібно підготуватися до такої можливості, і нам також потрібно буде дуже ретельно розглянути це питання, перш ніж впроваджувати його", - сказав він.

Гіперзвукові ракети Ірану: що відомо

Іранські повітряно-космічні сили заявили про розробку гіперзвукової балістичної ракети. Командувач Корпусу вартових ісламської революції Амір-Алі Гаджизаде повідомив, що нові іранські ракети нібито не фіксують системи протиповітряної оборони. При цьому він заявив, що максимальна швидкість цих ракет нібито становить приблизно 6 тисяч кілометрів на годину.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 265 | Додав: adminA | Теги: Ізраїль і США, протидія, загроза, гіперзвукові ракети
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ