Пт, 2024-03-29, 08:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 23 » Західну Україну сьогодні накриє хмара вулканічного попелу
15:45
Західну Україну сьогодні накриє хмара вулканічного попелу
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/


Хмара вулканічного попелу ісландського вулкану Ейяфьятлайокудль, виверження якого триває вже другий тиждень, у п'ятницю до 18.00 за Грінвічем (21.00 за київським часом) може накрити західну частину України. Про це в п'ятницю, 23 квітня, заявили британські метеорологи.
Сьогодні ввечері хмара попелу може накрити більшу частину Польщі, північний схід Німеччини, майже всю Данію, південну частину Швеції, а також територію Білорусі, передає РИА "Новости".

Водночас, як прогнозують метеорологи, до 00.00 за Гринвічем суботи хмара вулканічного попелу рушить на схід, майже повністю звільнивши Німеччину, і розтягнеться над східною частиною Польщі, "закривши" всю Литву і половину Бєларусі. Про будь-які обмеження польотів у зв'язку з цим поки що не повідомлялося.

Теоретично незабаром на території Росії можуть пройти дощі, у яких може спостерігатися підвищений вміст кислотних або лужних солей, принесених разом з хмарою вулканічного попелу в результаті виверження вулкану в Ісландії. Про це заявив представник Гідрометеобюро Москви і Московської області.

"Дощова вода, яка в принципі має бути абсолютно чистою, дистильованою, в реальності вбирає в себе різні домішки, що потрапляють в атмосферу, в тому числі викиди промислових підприємств, вихлопи автомобілів, а в даному разі продукти вулканічного виверження", - розповів він.

Експерт пояснив, що дрібні частинки вулканічних викидів, що переносяться вітром на великі відстані, містять різні мінеральні домішки, які, змішуючись з дощовою водою, відбиваються на хімічному складі опадів, що випадають у тому чи іншому регіоні.

За словами представника Гідрометеобюро, якщо шлейф вулканічного хмари дотягнеться до московського регіону, то опади з підвищеним вмістом солей можуть пройти і в російській столиці.

"Разом з тим, якщо вміст вулканічних домішок у дощовій воді над московським регіоном і буде помічений, то він буде незначним через віддаленість вулкана, і не матиме серйозного впливу на здоров'я людей", - підкреслив експерт.

Ісландський вулкан Ейяфьятлайокудль почав вивергатися наприкінці березня. У середині квітня величезна хмара вулканічного попелу накрила всю Європу, паралізувавши авіасполучення. Активність вулкана знизилася в десять разів, і вже 22 квітня були відкриті всі європейські аеропорти. Однак того ж таки дня через збільшення в повітрі концентрації вулканічного попелу повітряний простір закрили в частині районів Швеції і Норвегії. Британські метеорологи заявили, що хмара попелу знову рухається у бік Європи.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1201 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ