Пт, 2024-04-19, 05:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2021 » Липень » 17 » Закон про основи нацспротиву прокоментував Таран: це про реакцію на агресію Росії
14:08
Закон про основи нацспротиву прокоментував Таран: це про реакцію на агресію Росії
Інші останні Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні на сайті holosUA.com/

Події 2014 року наочно продемонстрували, що в умовах гібридної війни у країни не буде часу на тривалі мобілізаційні процеси. Саме це спонукало розробку закону "Про основи національного спротиву", заявив міністр оборони України Андрій Таран.

"Тепер у країні "де-юре" сформовано систему національного спротиву. Ми говоримо, як про створення ефективного та оперативного механізму протидії агресивній політиці Російської Федерації, так і про впровадження системи загальновійськового навчання населення та розвиток територіальної оборони і руху опору, що охоплює широкі верстви населення України", – цитує Тарана прес-служба Міноборони.

За його словами, цьому передувало схвалення низки стратегічних документів, таких як Стратегія національної безпеки, Стратегія військової безпеки. Наразі триває робота над стратегічним оборонним бюлетенем і Планом оборони України, які також співвідносяться з законом про нацспротив.

"Тепер слово за президентом, який має підписати закон. І тут затримки не буде, бо документ був розроблений під загальним керівництвом Глави держави, спільними зусиллями силових відомств, представників ветеранських організацій, волонтерів та експертів. У Міністерстві оборони цілком готові до наступного етапу – імплементації Закону. У нас вже напрацьовані керівні документи, плани, тому запуск системи має відбутись без зволікань", - зазначив Таран.

У законі враховано досвід країн-членів НАТО, зокрема Литви, Естонії та Польщі, сучасні практики організації всеохоплюючої оборони та національні особливості з організації спротиву агресору. Документ передбачає збільшення граничної чисельності українського війська на 11 тисяч: 10 тисяч – тероборона та одна тисяча – спецпризначенці. Це спрямовано на забезпечення виконання завдань, визначених законом.

Як повідомлялося, за президентський законопроект №5557 "Про засади національного опору" у другому читанні і в цілому на пленарному засіданні 16 липня проголосували 313 народних депутатів.

Відповідно до законопроекту національний спротив є складовою частиною комплексної оборони держави, що охоплює комплекс заходів для максимально широкого залучення громадян України до забезпечення військової безпеки, суверенітету і територіальної цілісності країни, стримування і відсічі агресії.

Водночас загальне керівництво національним опором здійснює Верховний головнокомандувач збройними силами – президент України.

Складовими національного опору є територіальна оборона (ТО), рух опору та підготовка громадян України до національного опору. Безпосереднє керівництво ТО здійснює головнокомандувач ЗСУ через командувача силами ТО ЗСУ.

Законопроект передбачає, що в рамках системи ТО можна також створювати добровольчі формування територіальних громад, яким дозволено використовувати власну мисливську зброю.

Сили ТО повинні діяти за територіально-зональним принципом, поза районами, де ведуться військові (бойові) дії. Однак за рішенням головнокомандувача ЗСУ їх можна залучати до виконання завдань за межами своєї зони ТО для нарощування сил і засобів для стабілізації обстановки у відповідних зонах.

Автори законопроекту передбачають, що запровадження руху спротиву здійснюватиметься з настанням особливого періоду на тимчасово окупованій території України, території України.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні | Переглядів: 507 | Додав: adminA | Теги: Таран, Реакція, закон про основи нацспротиву, агресія РФ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ