Пт, 2024-04-26, 01:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 10 » Закон про ратифікацію Договору про ЗВТ в рамках СНД президент підписав
10:55
Закон про ратифікацію Договору про ЗВТ в рамках СНД президент підписав
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Президент Вiктор Янукович пiдписав закон № 5193-VI "Про ратифiкацiю Договору про зону вiльної торгiвлi". Як повiдомляє прес-служба голови держави, президент пiдписав цього закону в четвер, 9 серпня.

Як повiдомлялося, 18 жовтня 2011 року в Санкт-Петербурзi керiвники урядiв країн СНД, зокрема прем'єр-мiнiстр Микола Азаров, пiдписали договiр про зону вiльної торгiвлi в рамках Спiвдружностi. Згоду з приводу цього документу досягнуто ранiше, того ж дня на зустрiчi голів урядiв СНД.

Верховна Рада ратифiкувала Договiр про зону вiльної торгiвлi в рамках СНД 30 липня.

Як зазначалося у фiнансово-економiчному обґрунтуваннi проекту закону "Про ратифiкацiю Договору про зону вiльної торгiвлi", опублiкованому на сайтi Верховної Ради, прирiст ВВП очiкується на рiвнi 2,5%. "Таким чином ... прирiст лише одного iнтегрального показника - валового внутрiшнього продукту - становитиме близько 37,5 млрд грн. Додатковий прирiст доходiв державного бюджету може становити близько 9,4 млрд грн на рiк", - зазначено в документi.

Згiдно з обґрунтуванням ратифiкацiї, можна очiкувати додаткового зростання обсягiв виробництва в сiльському господарствi - на 3,86%, у харчовiй промисловостi - на 3,36% (за рахунок високого рiвня кооперацiї та зняття санiтарних i фiтосанiтарних бар'єрiв, а також скасування антидемпiнгових заходiв у взаємнiй торгiвлi); у легкiй промисловостi - на 3,11% (за рахунок полiпшення доступу українських товарiв на ринок СНД); металургiйного виробництва та виробництва готових металевих виробiв - на 4,2% (за рахунок скасування експортних мит, зокрема на енергоносiї, i полiпшення доступу товарiв на ринок СНД); у хiмiчнiй i нафтохiмiчнiй промисловостi - на 4,75% (за рахунок збiльшення врожайностi в Українi та збiльшення попиту на нафтохiмiчну продукцiю, зокрема шини i пластмаси); в машинобудуваннi - на 7,19% (за рахунок того, що основними ринками збуту української продукцiї є РФ та iншi держави СНД).

"Збiльшення обсягiв випуску в усiх головних видах економiчної дiяльностi у разi створення зони вiльної торгiвлi позначиться на дiяльностi сфери послуг: торгiвля додатково отримає 3,01% обсягу випуску галузi, транспорт - 2,87%", - зазначено в документi.

Серед основних переваг укладення Договору про ЗВТ називають фiксацiю зобов'язань щодо незбiльшення ставок мита для товарiв, що виключаються з режиму вiльної торгiвлi; закрiплення в мiжнароднiй угодi зобов'язань про незастосування нових обмежень у взаємнiй торгiвлi; встановлення термiнiв скасування вилучень з iмпорту; фiксацiя положення про скасування експортних мит; скорочення кiлькостi угод про торговельно-економiчнi вiдносини з країнами СНД; вирiшення торгових суперечок у площинi механiзмiв i процедур, затверджених у СОТ.

У пояснювальнiй записцi до законопроекту зазначається, що "створення ЗВТ у рамках СНД та її подальше функцiонування є першочерговим завданням країн-учасниць СНД i передбачено згiдно зi Стратегiєю економiчного розвитку СНД на перiод до 2020 року, затвердженою згiдно з Рiшенням Ради глав урядiв СНД вiд 14 листопада 2008 року".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 923 | Додав: adminA | Теги: СНД, ЗВТ, президент підписав
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ