Пт, 2024-03-29, 11:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Липень » 3 » Закон про валютні кредити зашкодить економіці та банкам. ВІДЕО
17:29
Закон про валютні кредити зашкодить економіці та банкам. ВІДЕО
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Ухвалений Верховною Радою закон про реструктуризацію валютних кредитів за курсом на момент укладення кредитного договору спричинить збитки для економіки країни на 95 млрд грн і нові банкрутства банків, заявив член правління Національного банку України Віктор Новиков на брифінгу, повідомляє УНІАН.

"Законопроект завдасть збитків банківській системі на близько 95 млрд грн, але це не просто втрати банків, а збитки для всієї економіки України. Цей закон, в разі його реалізації, завдасть шкоди всій системі і може призвести до того, що окремі банки будуть виведені до Фонду гарантування, що означає зростання витрат держбюджету на виплати гарантованих сум за вкладами населення", - сказав Новіков.

За словами виконавчого директора Незалежної асоціації банків України (НАБУ) Олени Коробкової, банківська система вважає прийнятий закон 1558-1 "диверсією проти всього українського народу". "Якщо ми спочатку починали з законопроекту, який стосувався тільки соціального житла, зараз це стосується абсолютно всіх валютних позичальників. Чому на одну чашу терезів ми ставимо інтереси 240 тисяч валютних позичальників, а на другу - 46 мільйонів вкладників?" - сказала вона.

Коробкова підкреслила, що, крім збитків банківської системи на 100 млрд грн разово і ще до 2 млрд грн щорічно в подальшому, реалізація закону призведе до стрімкої девальвації гривні. "У нас буде курс 40-50, тому що якщо банки вийдуть на міжбанк з тим, щоб купити 6 млрд дол., то цей попит неможливо буде задовольнити, і буде божевільний зліт курсу, що позначиться на кожному громадянинові України - знову буде знецінення зарплат, зростання вартості всіх продуктів. Кому ми зробимо гірше, незрозуміло", - додала вона.

Також представниця НАБУ нагадала, що прийнятий закон порушує умови угоди України з Міжнародним валютним фондом і норми соціальної справедливості, оскільки позичальники, які отримували кредити в гривнях за вищими ставками, виявилися в менш вигідних умовах.

"Ми проводили аналітику серед банків, і якщо говорити про соціально незахищені верстви населення, то з 70 тисяч осіб - власників валютної іпотеки - 40% є власниками соціального житла. Банки готові вирішувати проблеми соціального житла - цих 40%. У банках є велика кількість програм з реструктуризації", - сказала вона і зазначила, що багато хто з мітингувальників на кредитному Майдані має по кілька квартир, у зв'язку з чим банкіри пропонували їм продати одну з квартир і закрити кредит, але такий варіант їх не влаштував.

Тим часом, усвідомивши, що прийнятий закон про валютні кредити викликав шквальну критику, депутати намагаються його зупинити: або відкликати голоси, або вимагати переголосування.

Про те, що вони відкликають свої голоси під законом, повідомили народні депутати Ігор Луценко, Володимир Парасюк, Олег Мусій, Олександр Черненко і кілька інших.

Однак процедури відкликання голосів народних депутатів згідно з регламентом Верховної Ради не існує.

Про це заявив перший заступник голови комітету Ради з питань регламенту й організації роботи парламенту Павло Пинзеник.

"Не існує процедури відкликання голосів. З точки зору регламенту це не дасть нічого", - заявив він, коментуючи можливість відкликання голосів за закон про реструктуризацію валютних кредитів.

За словами Пинзеника, для скасування закону 1558-1 потрібно відповідну постанову парламенту.

"Якщо хтось вважає, що були порушення регламенту, які вплинули на прийняття закону, він може внести постанову про скасування рішення ВР. Якщо така постанова буде підтримана, то тільки тоді голосування може бути скасовано", - зазначив він.

При цьому Пинзеник додав, що постанова слід попередньо зареєструвати, його має розглянути комітет.

Перший заступник голови парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко вважає, що президент цей закон не підпише.

У свою чергу нардеп від БПП Юрій Луценко назвав закон про реструктуризацію валютних кредитів катастрофою.

Національний банк України рішуче наполягає на відхиленні даного законопроекту, а заступник глави парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко припустив, що президент не підпише цей закон.

У той же час група депутатів збирає підписи під зверненнями до голови ВР Володимиру Гройсману про переголосування закону і під зверненням до президента не підписувати закон.

Як розповів "Українській правді" депутат Олександр Черненко, від голови ВР депутати просять повернутися до розгляду законопроекту в залі, оскільки "під час голосування були допущені порушення регламенту", а також через те, що проголосували картки депутатів, які були відсутні.

"Друге звернення, під яким збирають підписи, адресоване президенту Петру Порошенку з проханням не підписувати закон, якщо він вийде з Верховної Ради", - повідомив Черненко.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 823 | Додав: adminA | Теги: закон, шкода економіці та банкам, валютні кредити
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ