Пт, 2024-04-26, 09:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 21 » Закон, що обмежує діяльність НКО - "іноземних агентів", Путін підписав
21:33
Закон, що обмежує діяльність НКО - "іноземних агентів", Путін підписав
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Президент РФ Володимир Путін підписав федеральний закон "Про внесення змін до окремих законодавчих актів РФ в частині регулювання діяльності некомерційних організацій, що виконують функції іноземного агента", повідомляє Інтерфакс з посиланням на прес-службу Кремля.

Підписаний закон був ухвалений Державною Думою 13 липня 2012 і схвалений Радою Федерації 18 липня.

Під некомерційною організацією, яка виконує функції іноземного агента, у законі мають на увазі російську НКО, яка отримує фінансування та інше майно від іноземних держав, їх держорганів, міжнародних та іноземних організацій, іноземних громадян, осіб без громадянства або уповноважених ними осіб або від російських юросіб, які отримують грошові кошти та інше майно від зазначених джерел (за винятком відкритих акціонерних товариств з державною участю та їх дочірніх товариств), і яка бере участь, в тому числі в інтересах іноземних джерел, у політичній діяльності, що здійснюється на території РФ.

Некомерційна організація, за винятком політичної партії, визнається такою, що бере участь у політичній діяльності, що здійснюється на території РФ, якщо незалежно від цілей і завдань, зазначених в її установчих документах, вона бере участь (в тому числі шляхом фінансування) в організації та проведенні політичних акцій з метою впливу на прийняття державними органами рішень, спрямованих на зміну проведеної ними держполітики, а також у формуванні громадської думки в зазначених цілях.

У першому читанні в Держдумі документ передбачав адміністративні санкції за невиконання вимог даного законопроекту, однак ці норми виключили в другому читанні, щоб восени прийняти окремим законом. У зв'язку з цим перенесені терміни вступу в силу самого закону про "іноземних агентів" - не через 90 днів після опублікування, а через 120, щоб обидва документи набрали чинності одночасно.

Разом з тим, у законі збережено положення про кримінальну відповідальність за невиконання вимог даного документа.

Так, якщо НКО злісно ухиляється від виконання обов'язків за поданням документів, необхідних для включення до реєстру, її представникам буде загрожувати штраф в розмірі до 300 тисяч рублів або обов'язкові роботи на термін до 480 годин. Але може бути призначено і більш суворе покарання - виправні роботи або позбавлення волі на термін до двох років.

Створення НКО (включаючи ті, що виконують функції іноземного агента) або структурного підрозділу іноземної некомерційної неурядової організації, діяльність яких пов'язана зі спонуканням громадян до відмови від виконання громадських обов'язків або до здійснення інших протиправних діянь, тягне штраф до 200 тис рублів, або обмеження волі до трьох років, або примусові роботи на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк. Аналогічне покарання буде загрожувати за керівництво такою організацією.

За створення релігійного чи громадського об'єднання, діяльність якого пов'язана з насильством над громадянами або іншим спричиненням шкоди їх здоров'ю, а так само керівництво таким об'єднанням загрожує штраф до 300 тис рублів, або обмеження волі на строк до чотирьох років, або примусові роботи на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Під дію законопроекту не підпадають держкомпанії, держкорпорації та створені ними НКО, а крім цього державні, в тому числі бюджетні установи, муніципальні установи, зареєстровані релігійні організації, а також на об'єднання роботодавців Торгово-промислової палати.

Відповідно до закону, до політичної не відноситься діяльність в галузі науки, культури, мистецтва, охорони здоров'я, профілактики та охорони здоров'я громадян, соціальної підтримки і захисту громадян, захисту материнства і дитинства, соціальної підтримки інвалідів, пропаганди здорового способу життя, фізичної культури і спорту, захист тваринного і рослинного світу, благодійна діяльність, а також діяльність в області сприяння благодійності та волонтерства.

Тим часом багато російських НКО виступили з різкою критикою даного законопроекту. Так, глава найстаршої правозахисної організації "Московська Гельсінська група" Людмила Алексєєва назвала документ "підступним".

Нагадаємо, 8 грудня 2011 Путін звинуватив Державний Департамент США у вливанні в російські вибори сотень мільйонів доларів.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1048 | Додав: adminA | Теги: НКО - іноземних агентів, закон, Путін
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ