Чт, 2024-03-28, 17:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 12 » Закривається єдина україномовна школа
22:21
Закривається єдина україномовна школа
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Родіон Мірошник заявив, що опозиція, програвши на місцевих виборах, не може змиритися з поразкою і намагається дестабілізувати ситуацію в регіоні. Про це він сказав, коментуючи ситуацію навколо закриття української школи №15 у місті Красний Луч (Луганська область).

Закриття однієї з українських шкіл в Красному Лучі обумовлене причинами, що зовсім не мають дискримінаційного характеру стосовно шкіл з українською мовою навчання, повідомляє прес-служба Партії регіонів. "Причина закриття школи пов'язана виключно з демографією, а саме кількістю учнів у ній. Сьогодні в школі вчиться всього лише 240 школярів. І, що характерно, в цій школі на сьогодні немає випускних класів", - підкреслив він.

Мірошник повідомив, що на сесії міської ради минулого року двічі розглядалося питання про необхідність оптимізації шкільних закладів з метою скорочення навантаження на міський бюджет. За його словами, в цьому мікрорайоні Красного Луча є ще дві школи, які розраховані на навчання 1100 учнів. Одна з них на відстані 170 метрів, а друга за 500 метрів. "Вибір школи визначили, виходячи з кількості учнів. На превеликий жаль учнів і педагогів школи № 15, заповненість їх школи виявилася найнижчою в процентному відношенні", - заявив він.

Чиновник погодився з тим, що для деяких педагогів, учнів і їх батьків переведення до нового учбового закладу носить хворобливий характер. "Але ж проблему необхідно розглядати з позиції доцільності утримання напівпорожньої будівлі", - відзначив він. При цьому він підкреслив, що учні школи № 15 переводяться до інших шкіл не тільки цілими класами, але і разом зі своїми вчителями. Тому, на його думку, переїзд буде не таким болючим, а оптимізація шкільних закладів не призведе до звільнення вчителів.

"Приміщення школи рішенням місцевої влади планується передати в тимчасову оренду приладобудівному технікуму, будівля якого потребує капітального ремонту. А в ньому навчаються діти багатьох жителів міста", - також повідомив він.

"Заяви націоналістичних організацій, що органи влади Луганщини здійснюють дискримінаційну політику стосовно учбових закладів з українською мовою навчання, викликають відчуття подиву не тільки у представників влади, але і більшості жителів області", - підсумував чиновник. При цьому він підкреслив, що "подібні провокації зайвий раз демонструють, наскільки організатори подібних акцій не поважають людей, намагаючись обманом привернути їх увагу до примарних проблем".

Нагадаємо, в місті Красний Луч намагаються закрити єдину україномовну школу, щоб відкрити офіс молодіжної організації Партії регіонів, повідомила представниця батьківського комітету школи під час прямого включення з Донецька в ефірі Шустер Live.

Цьогоріч у місті Лисичанськ Луганської області влада вирішила закрити єдину спеціалізовану україномовну школу. У цьому закладі вчаться діти з проблемами зору, з діагнозом ДЦП і ін. Школа існує з 1936 року. З 1991 року вона стала єдиною українською в місті і отримала статус національної.

Партія регіонів відкидає звинувачення у тому, що закриває україномовні школи.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 870 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ