Пт, 2024-04-26, 08:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Червень » 11 » Заливає Азію. Через зливи загинуло 40 людей
09:43
Заливає Азію. Через зливи загинуло 40 людей
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/
Від мусонів і ураганного вітру в Шрі-Ланці загинули 40 людей, 35 отримали поранення. Десятки людей досі вважаються зниклими безвісти. У Китаї теж є загиблі - там проливні дощі викликали повені.

Більшість загиблих і зниклих - рибалки, які проживали на південь від столиці країни, Коломбо. Їхні човни було понесено штормом у відкрите море. "Усі підрозділи ВПС і МС спрямовані на їхні пошуки", - заявив офіційний представник Центру запобігання стихійних лих та ліквідації їхніх наслідків Шрі-Ланки. Крім того, тропічна буря, що пройшла в минулі вихідні, зруйнувала більше ста різних будівель, більше 2 тисяч будівель було пошкоджено, повідомляє NEWSru.com.

У ряді районів Китаю почалися 4 червня проливні дощі, що викликали повені і руйнування будинків, в результаті чого в провінції Хебей загинули три людини. У провінції Шаньсі загинула ще одна людина, троє отримали поранення. У Гуансі-Чжуанському автономному районі внаслідок злив також один загиблий, двоє поранено.

Всього в провінції Хунань і Гуансі-Чжуанському автономному районі рясне випадання опадів стало причиною руйнування 341 будинки, 1630 будівель виявилися пошкоджені. У деяких населених пунктах проливні дощі призвели до сходження зсувів і блокування транспортного сполучення. За попередніми оцінками, владі двох адміністративних одиниць довелося евакуювати 7,5 тисячі осіб, ще 669 тисяч постраждали. Зливові дощі йдуть в південних, східних і західних провінціях Китаю. У цих регіонах країни від негоди за останні три дні постраждали близько 4,77 мільйона жителів.

У Чехії зафіксовано одинадцяту жертву повені, що триває з початку червня, нею став громадянин Словаччини. Його тіло було виловлено в річці Отава рятувальниками вранці в понеділок, повідомляє представник чеської поліції Мартін Червічек. За його словами, ще чотири людини вважаються зниклими без вісті.

Незважаючи на безперервний з ранку в центральній Чехії дощ, повінь в цих районах йде на спад. Однак через річки все ще закрито для руху автотранспорту 118 ділянок доріг по всій країні. Пік повені в країні припав на 5 червня. За даними метеорологів, у критичний момент через Влтаву протікало 3210 кубометрів води на секунду. Встановлені раніше захисні бар'єри витримали напір: за останніми даними на ранок понеділка, рівень води в річці підвищуватися вже не буде.

Зазначимо, раніше в понеділок повідомлялося, що на сході Німеччини дамба не витримала напору переповненої проливними дощами Ельби. В результаті хлинув потік, що змусив тисячі людей залишити свої будинки в околицях Магдебурга (земля Саксонія-Ангальт). Рівень води в місті сягнув у минулу неділю 7,44 метра, майже в чотири рази перевищивши стандартні показники, через затоплення евакуйовано понад 23 тисяч жителів.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 844 | Додав: adminA | Теги: 40 людей, зливи, Азія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ