Сб, 2024-04-20, 14:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Червень » 14 » Замість демонстрантів Ердоган покарає поліцію
11:13
Замість демонстрантів Ердоган покарає поліцію
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Таїп Ердоган почав екстрені переговори з представниками демонстрантів, які протестують у стамбульському парку Гезі. Це сталося після того, як мітингарі відмовилися виконати ультиматум уряду і залишити парк та прилеглу до нього площу Таксим, повідомляє Agence France-Presse.

Турецьке телебачення показало кадри, на яких близько десятка представників групи "Солідарність Таксиму", що вважається одним з ініціаторів протестних виступів, заходили в резиденцію Ердогана в Анкарі ввечері 13 червня. Зустріч прем'єра з протестувальниками стала першою за два тижні їхніх виступів.

Масові протести в Туреччині почалися наприкінці травня. Приводом для їхнього початку стало рішення влади країни вирубати парк Гезі в центрі Стамбула і на його місці побудувати торговельний центр і відновити старі військові казарми. Та вже невдовзі екологічні гасла змінилися політичними, і демонстранти почали вимагати відставки уряду. Масові акції слідом за цим почалися і в інших містах країни.

Влада жорстко відреагувала на виступи демонстрантів, застосовуючи для розгону акцій водомети і сльозогінний газ. У більшості випадків спроби розгону закінчувалися сутичками маніфестантів з поліцією. За офіційними даними, в них загинули чотири людини, достеменної кількості потерпілих не називалося, однак її оцінювали у кілька тисяч.

Вранці 13 червня Ердоган висунув протестувальникам ультиматум, зажадавши від них залишити парк і площу протягом доби. В противному випадку, заявив прем'єр, "сили безпеки будуть діяти інакше". Напередодні влада також закликала демонстрантів "негайно" звільнити територію парку Гезі, проте жодних дій тоді не вчинила.

Прем'єр Туреччини покарає співробітників поліції

Ердоган під час зустрічі з маніфестантами пообіцяв покарати співробітників поліції, яких визнають винними у надмірному застосуванні сили. Про це на прес-конференції за підсумками переговорів розповів представник провладної Партії свободи і справедливості Хюсейн Челік.

Також глава уряду Туреччини зобов'язався підкоритися рішенню суду щодо подальших планів із забудови стамбульського парку Гезі. Йдеться про постанову, яку має винести адміністративний суд Стамбула. 31 травня суд вжив запобіжних заходів за позовом, призупинивши в парку всі будівельні роботи.

За словами Челіка, Ердоган висловив готовність піти з мітингувальниками на компроміс навіть у тому випадку, якщо суд все ж таки дозволить будівництво - прем'єр-міністр пообіцяв організувати референдум. Раніше Ердоган висловлював сумніви в об'єктивності рішення суду, наполягаючи, що початкові плани влади поміняти буде неможливо.

Зустріч прем'єр-міністра з маніфестантами, що почалася вночі проти п'ятниці, тривала приблизно три години. З боку опозиції в ній взяли участь і представники найактивнішої групи "Солідарність Таксиму", з якими раніше Ердоган зустрічатися відмовлявся. Маніфестанти висловили задоволення підсумками переговорів, вважаючи обіцянку влади підкоритися судовому рішенню своєю перемогою. У той же час учасники "Солідарності Таксиму" заявили, що рішення про можливе припинення акцій протесту ухвалюватимуть не вони, а маніфестанти, що зібралися на площі Таксим.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 819 | Додав: adminA | Теги: демонстрантів Ердоган, поліцію
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ