Сб, 2024-04-20, 10:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Травень » 6 » Запобігти зіткненням і провокаціям 8-9 травня готується Берлін
17:05
Запобігти зіткненням і провокаціям 8-9 травня готується Берлін
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

8 та 9 травня у німецькій столиці заявлено близько 50 різних акцій, присвячених 77-річчю з дня визволення Європи від нацистського панування, а також проти війни, яку росія веде в Україні.

Влада Берліна має намір завадити агресивним шанувальникам володимира путіна перетворити День Перемоги, який відзначається 9 травня в росії, на урочистості з приводу вторгнення в Україну, а також запобігти можливим провокаціям і зіткненням біля радянських військових меморіалів. Як повідомляє у п'ятницю, 6 травня, видання Berliner Kurier з посиланням на сенаторку з питань внутрішніх справ, цифровізації та спорту в уряді землі Берлін Іріс Шпранґер (Iris Spranger), 8 та 9 травня у німецькій столиці заявлено близько 50 різних заходів, так чи інакше присвячених 77-річчю з дня звільнення Європи від нацистського панування, а також проти війни, яку росія веде в Україні.

Берлінську поліцію, яка вже взяла під контроль три радянські військові меморіали та інші "відповідні об'єкти", чекає великомасштабна операція.

Z-символи заборонені, прапори Росії та України обмежені

Шпранґер підкреслила, що будь-які дії, що сприймаються як схвалення російської військової агресії в Україні, будуть припинятися та переслідуватись. Влада має намір заборонити сигналити автомобільним кортежам, а також обмежити кількість російських прапорів. Велика кількість прапорів може виглядати "войовничо" та "страшно", поставити під загрозу мир у суспільстві, а також може бути витлумачена як підтримка у Німеччині військової агресії росії, вирішив адміністративний суд Берліна. Крім того, заборонено демонстрацію літери "Z", яка стала символом війни проти України.

Водночас в поліції Берліна заявили, що на території меморіалів та пам'ятників забороняється демонстрація будь-якої символіки. Йдеться як про російські, так і про українські прапори, "георгіївські стрічки", уніформу або її фрагменти. Забороняється також виконання маршових чи військових пісень та будь-які слогани, які, враховуючи поточну ситуацію, можуть сприйматися як підтримка чи уславлення війни в Україні.

росія готує "парад" у Маріуполі 9 травня - розвідка

Правляча бургомістерка Берліна Франциска Ґіффай (Franziska Giffey) вважає, що ситуація цього року особлива. Вона має намір відвідати захід, організований українською стороною 8 травня. "Сьогодні це не пам'ятна акція, а радше знак солідарності з українською громадою", - заявила Гіффай. За її словами, жодних офіційних публічних пам'ятних заходів, жодного покладання вінків не проводитиметься: Сенат Берліна вирішив відзначити закінчення війни 8 травня 1945 року тихо і конфіденційно.

Випадки вандалізму у відповідь на війну в Україні

У квітні радянський військовий меморіал у берлінському Трептов-парку двічі псували вандали. Спочатку підніжжя статуї війна-визволителя облили червоною фарбою, написавши гасла проти війни в Україні та володимира путіна. Через півтора тижні на вході до меморіального комплексу білою фарбою написали слова "вбивця" та "орк", а також накреслили букву "Z".

Після початку масштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого в Німеччині обмалювали кілька меморіальних об'єктів, що увічнюють пам'ять про радянських солдатів, які загинули під час звільнення Європи від нацизму.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 388 | Додав: adminA | Теги: Берлін, провокації, 8-9 травня
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ