Пт, 2024-03-29, 08:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 7 » "Заряджену" версію моделі Astra представила компанія Opel
15:40
"Заряджену" версію моделі Astra представила компанія Opel
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Шанувальники машин відділення OPC (Opel Performance Center) явно зачекалися на майбутню швидкохідну Astra - попередня Astra OPC покинула конвеєр ще два роки тому. Відтоді вони смакували шпигунські фотографії і ширили чутки. Мовляв, і двигун там повинен розвивати аж 300 сил, і привод, за прикладом, Insignia OPC, міг виявитися повним. І сьогодні компанія Opel розвіяла всі здогади, оприлюднивши трохи фотографій й інформації про "заряджену" версію Astra, пишуть "Автоновости".

Звичайно, Astra OPC виглядає куди агресивніше за свою родичку - тридверку GTC. Гігантська "дірка" знаходиться в передньому бампері з великими трикутними секціями по краях - шкода, що по зображеннях поки що не можна сказати, чи декоративні вони або використовуються, наприклад, для охолодження гальм. Ззаду - два патрубки випускної системи в стилі Insignia OPC, що обрамляють дифузор. Цікаво, що раніше і Astra OPC, і Corsa OPC мали лише одну трубу по центру.

Від Insignia OPC найшвидшій "Астрі" дісталися і величезні 20-дюймові колеса з шинами Pirelli P Zero завширшки 245 мм, хоча попередня Astra OPC могла похвалитися максимум "235-ми". Це неспроста, бо "навантаження" на передню вісь аж 280 кінських сил і 400 Н-м крутного моменту (+40 к.с. і 80 Н-м порівняно з колишньою моделлю), що видаються дволітровим турбомотором. Отже, про жодний повний привод вже не йдеться.

Втім, інженери спробували прищепити гарні манери грубуватим OPC-моделям. У передній підвісці з'явилися окремі від стійок McPherson поворотні кулаки (HiPerStrut, як у Insignia OPC) - подібне рішення використовується в Renault Clio RS, Renault Megane RS і Ford Focus RS, щоб зменшити ефект силового підрулення (torque steering), властивий потужним передньоприводним машинам. А в шестиступінчастій коробці тепер встановлений диференціал підвищеного тертя. Так-так, не модна нині електронна імітація, а справжнісінький, механічний.

З динамічних характеристик поки повідомляється лише максимальна швидкість - 250 км/год. Але очевидно, що майбутня Astra OPC виявиться швидшою за попередницю, яка проробляла спринт "0-100" за 6,4 секунди і розганялася до 244 км/год. Швидше за все, маса машини не перевищить 1400 кг (попередня важила 1398), оскільки і звичайні версії нової Astra GTC не "потовщали" порівняно з колишньою.

Звичайно ж, для Astra OPC буде доступне все устаткування, яким можна напхати "Астру" GTC. Це, наприклад, біксенонові поворотні фари AFL+, адаптивне шасі FlexRide, навігаційна система з 7-дюймовим екраном, роздільний клімат-контроль, аудіосистема марки Infinity.

Слід зазначити, що раніше західні журналісти роздобули засекречені документи, що стосуються виробничих планів Opel на найближчі роки, тож згідно з отриманою інформацією, в жовтні 2012 року стартує виробництво нового купе Calibra. Модель під цим ім'ям випускалася з 1989 року і дуже успішно конкурувала з Ford Probe, але в 1997 році обидва купе покинули конвеєр.

Новинка базуватиметься на платформі седана Opel Insignia. Прогнозовані обсяги випуску порівняно невеликі - лише 14 000 автомобілів на рік. Це логічно: схожі купе на базі Peugeot 408 і Renault Laguna теж бестселерами не стали.

Як здається, рішення про відродження Calibra далося "опелівцям" нелегко. Прототип новинки - концепт-кар Opel GTC - було показано ще чотири роки тому. Але криза вдарила по Opel сильніше, ніж по інших німецьких марках, і жодних офіційних підтверджень того, що модель піде в серію, не було до сьогодні.

Можливо, на Calibra чекає більший успіх, ніж на французькі купе, адже в арсеналі Opel є значно потужніші двигуни (до 325 к.с.), повноприводна трансмісія, а також активне шасі Flexride, здатне "на льоту" змінювати жорсткість.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 845 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ