Пт, 2024-04-19, 17:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 2 » Зарубіжні журналісти закликали не "покривати" вбивць Гонгадзе
11:47
Зарубіжні журналісти закликали не "покривати" вбивць Гонгадзе
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Комітет із захисту журналістів закликає президента України Віктора Януковича забезпечити, щоб у справі Георгія Гонгадзе було покарано і виконавців, і замовників убивства журналіста. Про це йдеться в листі до Януковича за підписом виконавчого директора цієї міжнародної організації Джоела Саймона, повідомляє Українська правда.

"Ми закликаємо Вас використати вплив вашої високої посади, аби забезпечити, щоб злочинці цього огидного злочину не залишились на свободі. Зупиняючи завчасно переслідування замовників, Україна дозволить безкарності торжествувати і загальмує свободу преси, тяжко здобуту після Помаранчевої революції 2004 року", - сказано в листі.

Комітет із захисту журналістів висловлює глибоку стурбованість спробами "зірвати прогрес" у розслідуванні і покласти головну відповідальність за вбивство на мертвого підозрюваного. Комітет нагадує Януковичу, що після вступу на посаду президента він публічно заявляв про свою відданість свободі преси.

"Справа Георгія Гонгадзе є лакмусовим папірцем для Вас і Вашої адміністрації, і ми настійно закликаємо Вас забезпечити, щоб жоден із винних у його викраденні і вбивстві не залишився на свободі", - йдеться у листі. Комітет із захисту журналістів зазначає, що трьох колишніх працівників МВС було засуджено, однак замовники вбивства Гонгадзе залишилися поза увагою.

"Прокуратура не розслідувала (роль у вбивстві) колишніх і нинішніх високопоставлених чиновників, включаючи екс-президента Леоніда Кучму і тодішнього голову президентської адміністрації і нинішнього спікера парламенту Володимира Литвина, яких уже давно підозрюють у причетності до вбивства Гонгадзе", - наголошує комітет.

Раніше "Репортери без кордонів" також висловили своє обурення останніми рішеннями у розслідуванні вбивства Гонгадзе. "Від самого початку, все розслідування виглядало так, наче воно проводилось з метою дати вищим посадовим особам і політикам уникнути причетності до злочину", - зазначили "Репортери".

Зазначимо, що у середу, 2 березня, о 14.30 Апеляційний суд Києва має розглянути скаргу адвоката Мирослави Гонгадзе Валентини Теличенко, яка вимагає поновити справу проти Олексія Пукача в частині обвинувачення його в замовному вбивстві Гонгадзе.

Як повідомлялося, Печерський суд Києва визнав законним закриття слідчим справи проти Пукача у частині звинувачення його в замовному вбивстві. Слідство і суд вважають, що Пукач у діях із Гонгадзе виконував злочинний наказ покійного екс-голови МВС Юрія Кравченка, а не замовлення на вбивство. Суд дійшов висновку, що доводи заявника скарги про наявність даних про здійснення Пукачем убивства на замовлення не стосуються предмета оскарження, оскільки є оціночними.

Нагадаємо, що у грудні минулого року Головне управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України завершило розслідування кримінальної справи за звинуваченням екс-генерала Пукача у скоєнні злочинів.

Досудовим слідством встановлено, що в ніч проти 17 вересня 2000 року Пукач, діючи за вказівкою тодішнього міністра внутрішніх справ Кравченка та інших посадових осіб, скоїв умисне вбивство журналіста Гонгадзе за попередньою змовою з групою осіб, у зв'язку з виконанням потерпілим громадських та журналістських обов'язків.

У свою чергу адвокат дружини журналіста Теличенко заявила, що у справі про вбивство Гонгадзе змінилося формулювання звинувачення стосовно Пукача. "Якщо раніше Пукачу було інкриміновано вчинення замовного вбивства, то тепер цього пункту немає", - підкреслила вона.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 866 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ