Чт, 2024-03-28, 18:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 12 » Затриманих у Москві футбольних фанів відпустили. У лікарнях перебуває 6 осіб
12:11
Затриманих у Москві футбольних фанів відпустили. У лікарнях перебуває 6 осіб
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Всі затримані учасники заворушень на Манежній площі в Москві відпущені. Про це повідомило джерело в московському ГУВС, передає ИТАР-ТАСС.

"Після складання протоколів всі затримані були відпущені з відділень міліції, однак деякі з них повернуться в понеділок для продовження розгляду", - сказав співрозмовник агентства, зазначивши, що ряд матеріалів направлено до суду для розгляду.

Раніше джерело в правоохоронних органах повідомило, що серед 65 затриманих є організатори масових заворушень на Манежній площі.

Між тим, як передає Інтерфакс, за даними джерела в медичних колах, шестеро постраждалих під час вчорашньої вуличної акції вболівальників на Манежній площі в центрі Москви залишаються в лікарнях, міліціонерів серед них немає.

За його словами, один потерпілий перебуває у важкому стані, двоє в стані середньої тяжкості, стан трьох оцінюється як задовільний.

За уточненими даними, в міські лікарні з Манежної площі в суботу в другій половині дня з ножовими пораненнями були доставлені троє вихідців з Кавказу.

Як повідомило джерело в правоохоронних органах, госпіталізований 27-річний уродженець Азербайджану, який отримав колото-різані рани рук та грудей. Також з колото-різаною раною спини в лікарню був доставлений 10-класник однієї з московських шкіл, який повідомив, що невідомі під час бійки біля ресторану "Макдоналдс", розташованого неподалік від Манежної площі, поранили його. Пізніше з Манежної площі в стаціонар був доставлений ще один молодий чоловік з раною живота.

За даними співрозмовника агентства, всього в суботу на госпіталізацію було направлено 31 людину, 25 після надання медичної допомоги були відпущені по домівках.

Нагадаємо, акція пам'яті вбитого вболівальника "Спартака", що почалася в суботу на Крондштатському бульварі, вилилася в масові безпорядки на Манежній площі і в московській підземці.

Вранці сотні футбольних вболівальників влаштували хід по Кронштадтському бульвару до місця вбивства свого товариша Єгора Свиридова. Як повідомило джерело в правоохоронних органах, в акції взяло участь більше 6 тисяч осіб.

Пізніше вдень близько п'яти тисяч фанатів зібралися на Манежній площі в Москві на несанкціоновану акцію. Співробітники ОМОНу перекрили всі підходи до Червоної площі. Вболівальники скандували гасла "Росія для росіян", "Один за всіх і всі за одного".

Міліція якийсь час не чинила жодних дій, і обстановка перебувала під контролем.

Пізніше через наплив вболівальників рух транспорту по Моховій вулиці, куди вони намагалися прорватися, було перекрито. Фанати кидали фаєри на проїжджу частину, у деяких виникли сутички з бійцями ОМОНу, були розбиті кілька ліхтарів на площі.

Як повідомив начальник ГУВС Москви Володимир Колокольцев, "в ході наведення порядку на Манежній площі співробітники міліції і ОМОНу жодного разу не застосовували табельну зброю, незважаючи на пряму, в ряді випадків, небезпеку для їхнього життя".

Президент РФ Дмитро Медведєв схвалив дії МВС і доручив міністру і надалі вживати всі необхідні заходи з охорони громадського порядку, передає РИА Новости.

У зв'язку з цим Медведєв підкреслив неприпустимість порушення чинного законодавства у зв'язку з проведеннями масових заходів. Органи правопорядку, вважає президент, мають право застосовувати в ході таких ситуацій весь встановлений законом набір засобів.

У свою чергу офіційний представник столичного ГУВС Віктор Бірюков спростував повідомлення, що з'явилися в ЗМІ, про загибель одного з учасників вуличної акції за участю футбольних уболівальників у суботу в центрі Москви. "Мабуть, хтось намагається видати бажане за дійсне", - заявив він.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 926 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ