Чт, 2024-03-28, 12:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 8 » Збалансованих відносин України з Росією та Заходом хочуть у США
13:10
Збалансованих відносин України з Росією та Заходом хочуть у США
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

CША не хочуть, щоб Україна "перебувала під впливом" Росії, однак розвиток відносин із Вашингтоном можливий, якщо вона дотримуватиметься цінностей і принципів США і Європи, заявив помічник держсекретаря у справах Європи і Євразії Філіп Гордон під час візиту до Києва 6 лютого, повідомляє ИТАР-ТАСС із посиланням на Держдепартамент.

"Ми не думаємо, що Україна хоче втратити незалежність і бути під чиїмось впливом", - заявив він.

"Ми хочемо мати більш розвинені відносини з Україною. Хочемо, щоб вона орієнтувалася на євроатлантичні інститути, США і Європейський Союз. Ми не вважаємо, що це неминуче призведе до погіршення відносин з Росією... Ми не ведемо конкурентної боротьби з Росією за Україну", - підкреслив він.

"Ми не просимо Україну відштовхувати від себе Росію, але ми також не хочемо, щоб Україна надміру залежала від Росії", - додав Гордон.

Він зазначив, що США прагнуть "запропонувати Україні урізноманітнити свої відносини, економічну й геополітичну орієнтацію".

Водночас він підкреслив, що для США важливіше, щоб Україна відповідала цінностям і принципам США і ЄС.

"Але в той же час, я думаю, українці не повинні нас неправильно розуміти: ми не аж так мотивовані загрозою потрапляння України під вплив Росії, щоб пожертвувати нашими цінностями й принципами у відносинах з Україною", - сказав він.

"Тому, коли ми кажемо, що нам потрібно переконатися у тому, що в Україні відбулися певні зміни, перш ніж наші відносини почнуть розвиватися далі, це - реальна дійсність", - заявив Гордон.

"Якщо, приміром, Україна не зможе просунутися в розвитку відносин з ЄС і стане ще більше залежати від Росії, то, на наш погляд, це буде прикро, однак це буде ще прикріше для самої України", - вважає він.

У Києві Гордон провів зустрічі із прем'єром Миколою Азаровим, головою Адміністрації президента Сергієм Льовочкіним і заступником глави МЗС Павлом Клімкіним.

Нагадаємо, що посол ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра підтвердив інформацію про те, що європейські керівники відмовляються зустрічатися із президентом Віктором Януковичем.

26 січня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила Резолюцію "Функціонування демократичних інститутів в Україні", в якій не відкидається запровадження санкцій проти режиму Януковича за недотримання владою України основних демократичних принципів і верховенства права.

А від "євродрузів" ПР прозвучала критика на адресу української влади. Засуджених екс-прем'єра Юлію Тимошенко, екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього в.о. міністра оборони Валерія Іващенка назвали політв'язнями, а президента Віктора Януковича - їхнім суддею.

4 лютого президент України зустрівся з держсекретарем США в Мюнхені, під час розмови Янукович був змушений пояснювати ситуацію, яка склалася навколо екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Останнім часом все більше говорять про ізоляцію президента Віктора Януковича.

Так, під час нещодавнього саміту в Давосі (Швейцарія) з Януковичем зустрілися лише президент Польщі Броніслав Коморовський і президент Азербайджану Iльхам Алієв.

Науковий директор Інституту євроатлантичної співпраці Олександр Сушко зазначає, що заходи, подібні до Мюнхенської конференції, для Януковича стали чи не єдиною можливістю показати себе на міжнародній арені.

У свою чергу в Адміністрації президента вважають, що затягування газових переговорів з Росією не погіршить двосторонніх українсько-російських відносин.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 811 | Додав: adminA | Теги: відносин України з Росією та Заходо
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ