Сб, 2024-04-20, 02:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 11 » Збірна України програла шведам у додатковий час
12:44
Збірна України програла шведам у додатковий час
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

У Харкові, на стадіоні "Металіст", завершився товариський поєдинок між національними збірними України та Швеції. Підопічні Олега Блохіна не зуміли втримати нічийний рахунок, пропустивши в компенсований арбітром час єдиний у матчі гол.

Україна - Швеція 0:1

Гол: Хюсен, 90+2

Україна: Дикань, Федецький, Чеберячко, Мандзюк, Гай, Тимощук, Ротань (Едмар, 73), Калиниченко (Коноплянка, 55), Девіч, Воронін (Мілевський, 45 +1), Шевченко (Антонов, 58)

Швеція: Ісакссон, Лустіг (Сафарі, 62), Майсторович, Гранквіст, Вендт, Чельстрьом (Вернблоом, 46), Байрамі (Вільгельмссон, 26), Свенссон, Ларссон (Екдаль, 59), Герндт (Ольссон, 82), Елмандер (Хюсен, 67).

Регулярні впродовж матчу провали центру оборони збірної України, де діяли захисники "Дніпра" Віталій Мандзюк та Євген Чеберячко, до певного часу підчищав голкіпер Андрій Дикань, але врешті навіть він не зміг врятувати свою команду, коли віч-на-віч з ним на останніх хвилинах вискочив Хюсен.

Була у Блохіна ще більш невдала серія. Прийнявши збірну восени 2003, після провального відбору на ЧЄ-2004, він почав з нічиїх проти македонців і лівійців, потім поступився все тій же Македонії, зіграв внічию із Словаччиною і влітку 2004, в червні і серпні, програв французам і англійцям. Завершив свій цикл з 7 матчів без перемог (а для збірної - з 11) Блохін нічийним результатом з Данією. Правда, тоді це все завершилося для збірної чвертьфіналом чемпіонату світу...

Блохін: я сьогодні дуже задоволений. З однієї простої причини - я побачив команду

Після товариського поєдинку збірних України та Швеції, який відбувся вчора, 10 серпня, в Харкові, головний тренер української збірної Олег Блохін поділився своїми враженнями. За словами наставника, гра йому сподобалася, хоча, звичайно, прикро програвати в компенсований час.

Нагадаємо, поєдинок завершився перемогою шведів з рахунком 1:0.

"В цілому грою я задоволений. Тому що після двох лазень і одного тренування команда виглядала гідно. Перші 25 хвилин ми звикали одні до одних, бо так виходить, що кожну гру ми проводимо в новому складі. Загалом, було дуже багато боротьби, віддачі, і мені сподобалося, що я побачив колектив, який бореться.

Були моменти і у нас, і у шведів. Звичайно, припускалися і помилок. Другий тайм ми грали з перевагою, і, звісно, прикро знову програвати на 93-й хвилині. Але такий футбол, нам є до чого прагнути. Хотів би подякувати харківським уболівальникам. Мені дуже сподобалося, як вони нас сьогодні підтримували. Хоч стадіон і не був цілком заповнений, нас добре підтримували - приємніше грати в такій атмосфері, ніж за напівпорожніх трибун".

Блохін не захотів коментувати дії гравців, переходячи на особистості, відзначив тільки, що "очікував гіршої гри, ніж та, яку команда показала".

"Все ж таки команда намагалася пресингувати, намагалася боротися. І моменти у нас були. Але не можна тренувати абсолютно нову команду один день. Неможливо! Неможливо вийти з лазні на матч з таким хорошим суперником, як збірна Швеції, яка вже чотири роки грає в одному складі. Крім того, як ви знаєте, в останній момент ми втратили трьох гравців. Можливо, їх десь сьогодні і не вистачило. У нас не було ресурсів, щоб посилити командну гру. Хоч ми і спробували щось десь поміняти. Але, повторюся, я сьогодні дуже задоволений. З однієї простої причини: я побачив команду. Так, ми робимо помилки, так, у нас є проблеми. Але ви самі бачили, що є команда. А помилки були і будуть. Треба їх усувати".

За словами Блохіна, його знаменитий фарт, який допомагав йому долати кваліфікацію до ЧС-2006, нікуди не подівся: "Фарт повинен приходити вчасно! Я ж перед відбірковим циклом ЧС-2006 програв усі товариські матчі. Були ігри ще гірші, ніж нинішні. Я як згадаю ці спаринги...

Нічого, фарт прийде. Звичайно, не хотілося б програвати на 93-й хвилині. Навіть з урахуванням того, що моменти були як у нас, так і у суперника. Але це ще раз показує різницю між чемпіонатом України і матчами національної збірної: якщо в поєдинку внутрішньої першості ти не використав п'ять моментів, то у тебе буде ще п'ять, а тут, на цьому високому рівні, якщо у тебе є два моменти, то їх треба використовувати. Тому що хороші команди, які сильніші за Швецію (ті ж голландці, італійці, французи), помилок не прощають.

А у нас, складається таке враження, у хлопців таке ставлення: "Ну, не забив у трьох моментах... Нічого, ще три моменти буде". А треба використовувати кожний момент. Якщо ми це зрозуміємо і будемо до цього прагнути, то, думаю, шанси у нас теж будуть. Треба розуміти: ми не Бразилія і не Аргентина. Хоча, сьогодні я навіть здивувався, наскільки добре у нас тримався м'ячик. Але й помилки були. Проте, повторюся, я цілком задоволений і не засмучений. Засмучений тільки результатом. Але за результат відповідаю я, це зрозуміло. А гра, в принципі, сподобалася. Не знаю, як з боку. Може, з тренерської лавки я її бачив якось по-іншому".

Мілевського освистали в Харкові, а в Росії фанати спалили футболку Жиркова

10 серпня в Європі відбулася ціла низка товариських поєдинків. Та матчі за участю збірних України та Росії ознаменувалися не так результатом, як негативним ставленням уболівальників до своїх футболістів: на стадіоні в Харкові освистали Артема Мілевського, коли той виходив на заміну, а в Росії фани спалили футболку Юрія Жиркова.

Коли в кінцівці першого тайму Мілевський виходив на поле, замість травмованого Андрія Вороніна, трибуни харківського стадіону "Металіст" вибухнули приголомшливим гулом.

Реакція вболівальників на форварда київського "Динамо" навряд чи була продиктована клубною належністю, адже грала збірна, і на трибунах були фанати не тільки Харкова, а й багатьох інших міст країни. Напевно Артему пригадали його нещодавню заяву, після інциденту на матчі "Динамо" - "Карпати", коли фани побили співробітника стадіону, - про те, що на трибуни потрібно повертати міліцію.

Хоч як би там було, а Мілевського освистують на другому матчі збірної Україні поспіль: до цього неприємні моменти Артему довелося пережити в Донецьку на матчі з французами.

Але сильно переживати форварду ще рано. Принаймні, фани не палять його футболку, як це зробили у сусідній Росії. Під час матчу з сербами півзахисника росіян Юрія Жиркова освистували при кожному його торканні до м'яча. Невдоволення фанів викликано його переходом з "Челсі" в "Анжі", в якому переважає не спортивна, на їхню думку, а фінансова складова.

Після матчу Юрію висловили підтримку і засудили дії фанів практично всі, починаючи від тренера росіян Діка Адвоката, до півзахисника сербів і київського "Динамо" Мілоша Нінковича. А ось фанати виклали в мережу відео, на якому під зворушливу мелодію та крики: "Гори, Жирков, гори" спалили його футболку.

Традиція палити щось із зображенням ненависного футболіста, до речі, присутня й в Україні. Не так давно фанати харківського "Металіста" спалили портрет Дениса Олійника, який перейшов у стан найлютішого ворога - "Дніпра". Може, саме тому Блохін і не викликав Дениса, який непогано розпочав сезон у новому клубі, на харківський матч зі шведами...

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 882 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ