Чт, 2024-04-25, 02:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 22 » Здоров'я Тимошенко погіршилося, а суд не йде їй на поступки
12:48
Здоров'я Тимошенко погіршилося, а суд не йде їй на поступки
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Печерський районний суд Києва 22 серпня продовжує розгляд "газової" справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Засідання веде головуючий суддя Родіон Киреєв.

На засіданні присутні представники посольств Євросоюзу і представник Всесвітнього форуму українців.

На початку засідання Тимошенко знову попросила суд допустити до неї особистого лікаря для обстеження. "Я хочу вас проінформувати як суддю, що в мене не просто зберігаються симптоми невідомої хвороби - це прогресує", - сказала вона.

Екс-прем'єр попросила суд негайно дати дозвіл на допуск її особистого лікаря, оскільки не може пояснити свій стан здоров'я відомими хворобами.

За її словами, вона готова бути оглянутою її особистим лікарем в будь-яку хвилину під час засідання суду або у перерві.

"Я обіцяю, що ніяким чином не буду використовувати свій стан здоров'я для обґрунтування клопотання про зміну міри запобіжного заходу. Я вважаю, що мене утримують незаконно, але не буду посилатись на свій стан здоров'я, аби бути звільненою", - заявила Тимошенко.

У свою чергу суддя Родіон Киреєв нагадав Тимошенко, що вже давав дозвіл на її медичне обстеження, але підсудна відмовилася від цього. "За даними, якими володіє суд, на даний час стан здоров'я Тимошенко Ю.В. є задовільним і дозволяє їй брати участь у судовому засіданні", - сказав суддя.

Тимошенко обурилася і заявила, що не бачить ніяких підстав не допустити до неї особистого лікаря. Адвокат Микола Сірий підтримав клопотання про допуск особистого лікаря до Тимошенко, заявивши, що це конституційне право підсудної.

Тимошенко заявила про те, що, якщо влада наполегливо буде вимагати її огляду, у неї є підозри, що влада хоче приховати щось в її аналізі крові, і тим більшим в неї буде бажання бути оглянутою особистою медсестрою і щоб збір крові робила її сестра.

У відповідь на це Киреєв відповів: "Не треба засідання суду перетворювати на шоу".

Ще до початку судового засідання захист Юлії Тимошенко заявив про погіршення стану її здоров’я та наполягає на терміновому допущенні до неї особистого лікаря. Про це заявив журналістам біля Печерського райсуду захисник Тимошенко Юрій Сухов, передає прес-служба "Батьківщини".

"Ситуація зі станом здоров’я Юлії Володимирівни погіршується. Я зараз її бачив, і навіть при зовнішньому огляді видно, що її стан погіршився, зокрема, збільшилася кількість крововиливів. Вона себе дуже погано почуває і не знаю, чи зможе взагалі сьогодні брати активну участь у процесі", - сказав він.

Сухов повідомив, що подав клопотання про надання можливості обстеження Юлії Тимошенко саме її лікарем, який десять років наглядає за нею, знає аналізи крові, стан здоров’я, "і тільки він фактично може визначити, чи погіршився стан її здоров’я".

Захисник додав, що Юлія Тимошенко не хоче, щоб результати її обстеження стали відомі іншим особам, зокрема, працівникам Міністерства охорони здоров’я, оскільки вони можуть бути використані з будь-якою метою. "Вона хоче забезпечення конфіденційності і це її право, зокрема, визначене законом про захист персональних даних", - сказав він.

Юрій Сухов нагадав, що стаття 284 Цивільного кодексу передбачає, що кожна людина має право на обрання лікаря за власним бажанням. "Вона не є засудженою особою і має всі конституційні права на належне медичне обстеження", - підкреслив він.

Як повідомлялося, 19 серпня соратники екс-прем'єра заявили про різкому погіршенні стану здоров'я Тимошенко. Екс-прем'єр відмовилася від огляду лікарями СІЗО, оскільки не довіряє їм.

Після цього перший заступник голови партії "Батькивщина" Олександр Турчинов заявив, що екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко ніколи не пов'язуватиме своє здоров'я з питанням зміни запобіжного заходу.

Нагадаємо, що Генеральна прокуратура звинувачує Тимошенко у перевищенні посадових повноважень при укладанні "газових контрактів" з РФ 2009 року, чим державі було завдано збитків на суму понад 1,5 млрд грн. Печерський районний суд Києва розпочав розгляд "газової справи" 24 червня. 5 серпня на засіданні суду Тимошенко було заарештовано.

Тимошенко не готова свідчити у "газовій" справі. Суд не дав їй ще кілька днів на підготовку

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко вимагає оголосити перерву в засіданні суду для підготовки дачі її свідчень. Про це вона повідомила на засіданні суду у відповідь на прохання судді Родіона Киреєва почати допит підсудної.

"В мене був лише один день для підготовки до свідчень – п'ятниця. Ви знаєте, що у вихідні дні адвокатів не можуть допустити до мене в СІЗО, тому в суботу і неділю я не мала можливості ознайомлюватися з матеріалами справи та підготуватися до свідчень", - заявила Тимошенко.

"З огляду на це я вимагаю виділити мені ще 3-4 робочих дні і дозволити допуск до мене адвокатів для підготовки до свідчень", - заявила Тимошенко

Вона звернулася з відповідним клопотанням до суду. Але суд відмовив надати колишньому прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко додатковий час на підготовку до дачі показань.

Таке рішення головуючий в суді Родіон Киреєв аргументував тим, що раніше суд вже надавав додатковий час на ці цілі.

Захист екс-прем'єра попросить суд випустити Тимошенко з СІЗО і закрити справу

Захист Тимошенко проситиме Печерський районний суд про зміну запобіжного заходу для екс-прем'єра.

"Захист знову подаватиме клопотання про зміну запобіжного заходу", - заявив адвокат екс-прем'єра Олександр Плахотнюк. Він додав, що захист буде подавати це клопотання не через стан здоров'я, а в зв'язку з відсутністю складу злочину.

У свою чергу Тимошенко заявила, що це клопотання вже готове для оприлюднення захистом. Вона попросила суд розглянути його після тих клопотань, про які заявили 22 серпня.

Також захист Тимошенко клопотатиме про закриття кримінальної справи після допиту всіх свідків на засіданні суду.

"Сьогодні, я сподіваюся, ми зможемо заявити клопотання про закриття кримінальної справи за результатами допиту всіх свідків", - заявив адвокат Сухов перед початком судового засідання.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 951 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ