Вт, 2024-04-23, 23:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 16 » Zeitgeist-2011: Google зробив відео про те, як світ прожив 2011 рік. ВІДЕО
13:04
Zeitgeist-2011: Google зробив відео про те, як світ прожив 2011 рік. ВІДЕО
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Компанія Google опублікувала традиційний звіт Zeitgeist ("Дух часу"), присвячений найпопулярнішим пошуковим запитам жителів різних країн світу з січня по листопад 2011 року.

Найпомітніші події року Google нагадала за допомогою трихвилинного відеокліпу, що містить відеофрагменти, фотознімки, цитати запитів і новинних стрічок. Так, у ролику були згадані резонансні політичні події: арабські революції в Єгипті, Тунісі, Сирії, Лівії, масові заворушення в Греції, ліквідація американським спецназом лідера "Аль-Каїди" Усами бен Ладена. Увага користувачів Всесвітньої мережі також була прикута до березневого землетрусу в Японії та серії сильних повеней в Бразилії на початку року.

З світських подій згадки заслужило весілля британського принца Вільяма з Кейт Міддлтон. Перераховані в кліпі і померлі в цьому році відомі особистості: актриса Елізабет Тейлор, засновник Apple Стів Джобс, тележурналіст Енді Руні, індійський гуру Сатья Саї Баба та інші.

У число найбільш пам'ятних подій року, за версією Google, також увійшли завершення американської космічної програми Space Shuttle і останній запуск багаторазового транспортного корабля NASA Atlantis, а також церемонії у зв'язку з 10-ю річницею терактів 11 вересня в США.

Топ-10 найбільш популярних запитів у світі в Google

Згідно зі звітом Google, найбільше запитів в цьому році було зроблено на ім'я тринадцятирічної співачки Ребекки Блек, яка стала знаменитою зі своєю піснею Friday після того, як її відеокліп на YouTube отримав більше 167 млн кліків.

На другому місці за популярністю виявився запущений в червні сервіс Google+. Усього за три тижні після старту була зібрана база з 10 мільйонів користувачів.

Третє місце зайняли запити про життя і подробиці загибелі 20 червня в автокатастрофі у віці 34 років американського актора Райана Данна, який отримав всесвітню популярність через участі в проектах "Диваки" і "Хай живе Бем!".

Також жителів західних країн цікавив процес над молодою американкою зі штату Флорида Кейсі Ентоні, з якою в липні були зняті звинувачення в навмисному вбивстві 2-річної дочки Кейлі. Запити по суду посіли четверте місце в статистиці Google.

Інтерес до відеогри Battlefield 3 відбився в п'ятому місці в рейтингу. Тільки за перший тиждень після випуску було продано 5 мільйонів екземплярів цієї гри.

На шосте місце потрапили запити у зв'язку із запланованим на 2012 рік виходом на ринок новітнього смартфона Apple iPhone5.

Ім'я 22-річної британської співачки Адель, яка випустила в цьому році свій другий альбом "21", теж було популярним запитом в Google. Адель опинилася на сьомому місці рейтингу. Її альбом лідирував в чартах протягом 16 тижнів поспіль, було продано 208 тис його копій.

Восьме місце в списку Google зайняли запити у зв'язку із землетрусом в Японії в березні цього року і що послідувала за ним аварією на АЕС "Фукусіма".

Смерть Стіва Джобса в жовтні 2011 року отримала міжнародний громадський резонанс, інтерес до цієї події був оцінений дев'ятим місцем в звіті Google.

І, нарешті, замикає топ-10 найбільш популярних запитів випуск дітищем Джобса - компанією Apple - iPad2. Тільки за перший вікенд по всьому світу було продано 500 тис. таких пристроїв.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 847 | Додав: adminA | Теги: Zeitgeist-2011: Google
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ