Пт, 2024-04-26, 04:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2020 » Жовтень » 30 » Зеленський пропонує Раді звільнити весь склад Конституційного суду
10:05
Зеленський пропонує Раді звільнити весь склад Конституційного суду
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Президент України Володимир Зеленський подав до парламенту законопроєкт «Про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства». У Раді його визначали як невідкладний.

Про це йдеться на офіційному сайті парламенту.

Відповідно до законопроєкту, президент пропонує нардепам визнати рішення Конституційного суду про неконституційність певних положень закону «Про запобігання корупції» нікчемним і таким, що не створює правових наслідків.

Також у документі передбачається і звільнення усіх суддів Конституційного суду та початок відбору нового складу КСУ.

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначається, що судді КСУ вийшли за межі конституційного подання, а їхнє рішення не мало належного обґрунтування, а тому ухвалили вони його шляхом маніпуляцій.

«Наша функція — приховування декларацій чиновників: вони будуть їх подавати, а ми — приховувати». Голова НАЗК Олександр Новіков — про майбутнє агентства і неконституційний Конституційний суд. Інтервʼю

Конституційний суд дозволив топчиновникам не звітувати про доходи і закрив доступ до їхніх декларацій. А так можна було? Це назавжди? Відповідаємо на головні питання з цього приводу

«Відтак існує необхідність забезпечити збереження європейського та євроатлантичного вибору українського суспільства, дотримання принципу верховенства права конституційними органами, усунути загрозу для національної безпеки України та забезпечити дотримання принципу верховенства права, встановленого Конституцією України», — йдеться у записці.

Водночас у Конституції України перелічені конкретні випадки, у яких можна звільнити суддів Конституційного суду. Це може бути неспроможність виконувати свої обов’язки за станом здоров’я, порушення вимог щодо несумісності, вчинення істотного дисциплінарного проступку чи нехтування своїми обов’язками та подання заяви про відставку.

Також Конституцією закріплено те, що рішення КСУ не підлягають оскарженню та є обов’язковими для виконання, тоді як президентський законопроєкт пропонує скасувати це рішення голосуванням у парламенті.

27 жовтня Велика палата КСУ визнала неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування та приховування майна. Суд розглядав справу за поданням 47 депутатів, більшість з яких з «Опозиційної платформи — За життя».

НАЗК заявило, що судді КСУ ухвалили рішення у власних інтересах. Пізніше стало відомо, що КС визнав неконституційними повноваження НАЗК моніторити спосіб життя чиновників. Судді незабаром поскаржилися Зеленському на нібито тиск з боку антикорупційних органів.

У НАЗК заявили, що рішення суду блокує оголошення переможців місцевих виборів НАЗК: Рішення Конституційного суду щодо реєстрів блокує оголошення переможців місцевих виборів .

29 жовтня відбулися термінові засідання Кабінету міністрів і Ради національної безпеки та оборони. Після нього з опівночі 30 жовтня на виконання розпорядження уряду НАЗК відкрило доступ до реєстру електронних декларацій — реєстр не працював з вечора 28 жовтня.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 392 | Додав: adminA | Теги: Зеленський, рада, звільнення складу Конституційного с
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ