Сб, 2024-04-20, 00:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Червень » 3 » Зепп Блаттер: розвертання на 360 градусів - InoPressa. ВІДЕО
13:42
Зепп Блаттер: розвертання на 360 градусів - InoPressa. ВІДЕО
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

У справі про розслідування корупції у ФІФА сенсація: щойно переобраний на п'ятий термін Блаттер заявив, що йде. Що змінилося з п'ятниці до вівторка? З чуток, юристи роз'яснили Блаттеру: перебування на жаданому посту утруднить його захист від можливого судового переслідування. Москва шокована. Найпевніше, її не позбавлять ЧС-2018, але розглядів, як саме Росія і Катар стали господарями ЧС, не уникнути, вважають ЗМІ.

"Росія і Катар втратили найбільш переконаного прихильника проведення у них наступних двох ЧС: президент ФІФА Зепп Блаттер покинув свій пост у вівторок. ФІФА тепер, швидше за все, чекають нові заклики до повторного голосування щодо обох ЧС або до прозорого розслідування того, як було прийнято рішення про місце їхнього проведення", - пише The Wall Street Journal.

"Блаттер і Катар були тісно пов'язані", - заявив Бен Стурнер, глава компанії з організації спортивних та розважальних заходів Leverage Agency (Нью-Йорк). Він зазначив, що Росію навряд чи позбавлять чемпіонату, оскільки до нього залишилося якихось три роки.

Несподіваний відхід у відставку Блаттера, якого переобрали минулої п'ятниці на п'ятий термін 209 національними асоціаціями ФІФА, здається, застав зненацька багатьох у Москві.

"Я в шоці, - заявив В'ячеслав Колосков, почесний голова РФС. - Він переміг на виборах й отримував вітання, але через два дні прийняв це рішення. Мабуть, з'явилися деякі факти".

Російські чиновники висловили впевненість у тому, що перевірки не вплинуть на ЧС-2018, на підготовку до якого вже витрачено мільярди доларів, передають журналісти.

Будівництво стадіонів йде вже не перший рік в десятці місць проведення чемпіонату - в Москві, Санкт-Петербурзі та інших великих містах Росії, йдеться в статті. Крім того, ремонтуються аеропорти і залізниці в рамках підготовки до заходу, яке має охопити 11 міст.

Блаттер зробив заяву про відставку в той час, як правоохоронні органи США підтвердили, що він опинився у фокусі корупційного розслідування федеральної влади, пише The New York Times. Блаттер кілька днів намагався дистанціюватися від скандалу, але ряд офіційних осіб США заявили, що сподіваються домовитися про сприяння з деякими функціонерами ФІФА, яким нині висунуто звинувачення, і дістатися до верхівки цієї організації.

Заяуа Блаттера про відставку газета називає "приголомшливою ходою драматичної низки подій", які почалися з арешту 7 спортивних функціонерів за запитом про екстрадицію до США, де їх звинувачують у корупції.

Лише кілька днів тому, коли Блаттера запитали про відставку, він відповів зухвало: "Навіщо я став би залишати свій пост? Це означало б, ніби я визнаю, що вчинив погано".

Представник ФІФА повідомив, що вибори нового президента відбудуться, мабуть, не раніше грудня 2015-го і не пізніше березня 2016 року. До виборів Блаттер буде виконувати свої обов'язки.

Інформація, що Блаттером зацікавилися правоохоронні органи США, вказують на його можливу уразливість в юридично-правовому плані. "Якийсь високопоставлений футбольний функціонер сказав, що Блаттер отримав від свого юриста рекомендацію: якщо він залишиться на посаді, це може ускладнити його захист від можливого судового переслідування в майбутньому", - йдеться в статті.

Функціонер, що побажав залишитися анонімним, сказав, що особливу тривогу викликала та обставина, що Блаттеру як президенту ФІФА доведеться публічно коментувати розслідування влади США та Швейцарії. Швейцарія розслідує підозри в некоректних діях при розподілі прав на проведення ЧС-2018 і 2022 років, нагадують кореспонденти.

У понеділок The New York Times, ґрунтуючись на інформації, яку надали кілька американських чиновників та інші особи, втаємничені в перебіг справи, оголосила, що найближчий заступник Блаттера - Жером Вальке - причетний до низки платежів, які розцінюються як хабарі, пов'язані з перемогою ПАР під час голосування за право проведення ЧС-2010 року, нагадує газета.

І Вальке, і ФІФА заперечували, що Вальке знав про характер цих електронних грошових переказів. "Але, якщо вірити вищевказаним футбольним функціонерам, Блаттер (а також його юристи) визнали, що в нинішньому становищі не залишилося змоги для оборони, а далі, ймовірно, буде тільки гірше", - йдеться в статті.

Хто прийде на зміну Блаттеру? Ймовірно, на наступних виборах знову буде балотуватися йорданський принц Алі бен Аль-Хусейн. Главу УЄФА Мішеля Платіні вже довгий час вважають потенційним наступником Блаттера.

Переклад InoPressa

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 787 | Додав: adminA | Теги: розвертання, 360 градусів, Зепп Блаттер, InoPressa. ВІДЕО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ