Пт, 2024-03-29, 15:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 23 » Жертва священика- педофіла подав до суду на Папу Римського
10:35
Жертва священика- педофіла подав до суду на Папу Римського
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/


Чоловік, який стверджує, що в дитинстві він став жертвою американського священика-педофіла, подає до федерального суду США позов проти Папи Римського Бенедикта XVI та Ватикану, передає Бі-Бі-Сі.
Його адвокати наполягають, щоб Католицька церква опублікувала всі наявні в її розпорядженні документи, пов'язані з випадками сексуальних домагань з боку священиків.

Позивач, ім'я якого не називається, заявляє, що його домагався старий отець Лоренс Мерфі. Цього священика звинувачують у спробі спокусити близько двох сотень учнів у роки своєї 20-річної служби в школі для глухих дітей у місті Мілуокі.

Врешті-решт у 1974 році отця Мерфі перевели до школи Святого Іоанна в іншій єпархії, проте він ніколи не піддавався кримінальному слідству і навіть не був позбавлений сану.

Внутрішньоцерковні розслідування було розпочато лише після того, як у 1996 році у Ватикані отримали листа від єпископа отця Мерфі, проте воно так і не було закінчене до моменту смерті священика в 1998 році.

Адвокат позивача Джефф Андерсон заявляє, що Ватикан проявив недбалість. "Ми домагаємося того, щоб Ватикан розкрив секрети, що зберігаються в церковних архівах", - заявив він.

У 1995 році жертва педофіла написав листа на ім'я Анджело Содано, який очолював на той момент Секретаріат із зовнішніх зв'язків Ватикану, з проханням, щоб Папа відлучив отця Мерфі від церкви. На семи сторінках листа жертва описує сексуальні домагання священика і вплив, який вони справили на його подальшу долю. "Ви знаєте, що ви насправді зруйнували моє життя?" - пише колишній вихованець отця Мерфі.

Крім того, в листі згадується про те, що один з дітей, які стали жертвою священика-педофіла, пізніше вчинив самогубство. "Господь повинен покарати вас і навіки відправити вас до пекла", - пише автор.

Позивач стверджує, що Ватикан не відповів ані на цей лист, ані на другий, надісланий кілька місяців по тому.

Той факт, що згадані в листі звинувачення належали до діяльності священнослужителя, означає, що у Ватикані лист мав бути направлений на розгляд Конгрегації доктрини віри (КДВ), яку тоді очолював кардинал Йозеф Ратцінгер, який згодом посів Святий Престол під ім'ям Бенедикта XVI.

При цьому в КДВ офіційно заявляють, що вперше дізналися про протиправні дії Мерфі лише в 1996 році. У позові згадані сам понтифік і два кардинали.

За словами Андерсона, його підзахисний не має наміру домагатися грошової компансаціі, а хоче, щоб Католицька церква "пройшла фундаментальне очищення, розкривши всі документи, які пов'язані зі злочинами священиків проти дітей і накопичувалися десятиліттями".

"Доти, доки це не буде зроблено, існуватиме серйозна проблема, і пошук винних в цій проблемі веде в одне місце – у Ватикан, до понтифіка", - додав він.

Представники Ватикану поки що ніяк не відреагували на судовий позов. Раніше прес-секретар Папи Федеріко Ломбарді заявив, що Бенедикт XVI взяв курс на максимальну прозорість розгляду.

У березні ватиканська газета у своїй редакційній статті назвала звинувачення на адресу Папи "негідною спробою очорнити" понтифіка і заявила, що жодних приховувань злочинів з боку офіційної Церкви не було.

Скандал навколо священиків-педофілів у США набирає обертів. У Вашингтоні через протести з боку жертв сексуальних домагань католицьких священиків був усунений від проведення на цьому тижні святкової служби колумбійський кардинал Дієго Кастрійон Ойос.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 1147 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ