Пт, 2024-04-19, 19:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 6 » Зі США аравійські монархії об'єдналися проти Ірану
13:03
Зі США аравійські монархії об'єдналися проти Ірану
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Зі США аравійські монархії об'єдналися проти Ірану

Шість держав, які входять до Ради зі співпраці країн Перської затоки, домовилися зі США про створення спільної системи ПРО в регіоні на випадок посилення напруженості довкола Ірану.

"Система ПРО - основа цієї співпраці. Ми продовжимо переговори зі США і до кінця червня ухвалимо остаточне рішення", - повідомив глава МЗС Бахрейну Халід бен Ахмед Аль Халіфа.

Зараз зенітно-ракетні комплекси Patriot вже встановлені в Саудівській Аравії та Об'єднаних Арабських Еміратах. "У нас немає іншої небезпеки, окрім Ірану", - заявив міністр на запитання кореспондента про потенційного супротивника.

Він додав, що єдина система протиракетної оборони має стати "правильним сигналом" Ірану. США прагнуть створити єдину мережу протиракетної оборони та обміну інформацією у всіх шести країнах Ради. Як пояснюють у Вашингтоні, таким чином вони зможуть захистити ці держави від іранських ракет і забезпечити безперешкодні постачання нафти з регіону. Рада зі співпраці країн Перської затоки об'єднує шість країн: Бахрейн, Кувейт, Оман, Катар, Саудівську Аравію та ОАЕ.

Наприкінці березня в Саудівській Аравії відбувся перший форум зі стратегічного співробітництва цих країн зі США.

Пентагон готовий вирішувати іранську проблему будь-якими засобами

Пентагон запевняє, що Іран продовжує розвивати ядерну програму і в будь-який момент може створити ядерну зброю.

"За нашими оцінками, програма залишається на тому ж рівні. На даному етапі ми не знаємо, чи вирішили вони остаточно розпочати роботи з виробництва ядерної зброї. Ми дуже стурбовані щодо того, чого вони можуть досягти... Не можна допустити отримання ядерної зброї Іраном", - зазначив представник Пентагону Джордж Літтл.

За його словами, США неодноразово ясно давали зрозуміти, що готові вирішувати іранську проблему будь-яким способом. "Не можна допустити, щоб вони просунулися в цьому напрямку", - підкреслив Літтл, додавши, що США хотіли б, щоб Іран повернувся до переговорів щодо ядерної програми. Представник Пентагону наголосив, що вважає санкції найефективнішим способом тиску на Іран.

"Зараз іранський режим ізольований завдяки санкціям. Вони знають, як сильно ці санкції впливають на їхню економіку. В даний час все залежить від самих іранців", - зазначив представник Пентагону.

Раніше директор національної розвідки США Джеймс Клеппер, виступаючи зі звітом перед Конгресом, заявляв, що американські спецслужби отримують все більше доказів того, що Іран володіє усіма технічними можливостями для створення ядерної зброї. Разом з тим глава нацрозвідки дав зрозуміти, що в даний час Іран не проявляє очевидної агресії, а рішення про початок виробництва ядерної зброї залежить цілком від керівників країни.

Глава розвідувального управління міністерства оборони США Рональд Берджес підтримав колегу, зазначивши, що, за його даними, Іран не виступить ініціатором можливого конфлікту, а будь-яка різка реакція від нього можлива лише в разі провокацій. За його словами, Іран досяг високого рівня розвитку ракетних технологій – наразі іранські ракети здатні досягти більшості країн регіону та держав Центральної Європи.

У січні і лютому США спрямували в район Перської затоки кілька авіаносців, а також розмістили в Катарі стратегічні бомбардувальники. Також повідомлялося, що авіаносна ударна група ВМС США на чолі з атомним авіаносцем Enterprise провела навчання біля східного узбережжя штату Флорида, в рамках яких відпрацьовувався сценарій можливого військового конфлікту з Іраном.

Тимчасом наприкінці березня впливове видання Foreign Policy повідомило, що Ізраїль отримав доступ до низки занедбаних азербайджанських військових аеродромів, які розташовані біля кордону з Іраном. На думку експертів, Азербайджан не дозволить Ізраїлю здійснити напад на Іран зі своєї території, проте може дозволити посадку ізраїльським літакам, які вже скинули бомби.

В даний час США і Ізраїль розходяться в питанні про необхідність завдання ударів по ядерних об'єктах Ірану. На думку Вашингтона, застосованих проти Ірану санкцій достатньо для того, щоб змусити Тегеран відмовитися від військової напрямної його ядерних програм. Крім того, Сполучені Штати поки що не мають вагомих доказів того, що такі плани у Тегерана є.

Ізраїль вважає, що "Іран вже дуже близько підійшов" до створення атомної бомби, і для того, щоб усунути загрозу з боку Ірану, Ізраїлю необхідний превентивний удар по іранських ядерних об'єктах. Розбіжності в підходах двох країн з цього питання виразно проявилися на початку березня під час візиту до Вашингтона прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху.

Під час переговорів з ізраїльським прем'єром президент США Барак Обама переконував, що ще рано атакувати Іран, тоді як Нетаньяху наполягав на тому, що Ізраїль "вже не може чекати так довго", і домагався підтримки своїх планів з боку Вашингтона, залякуючи наслідками оволодіння Іраном ядерною зброєю.

5 квітня Пентагон тимчасово вивів з акваторії Перської затоки основну частину корабельного угруповання ВМС США, що перебувало там.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1147 | Додав: adminA | Теги: США проти Ірану, Аравійські монархії об'єдналися
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ