Вт, 2024-04-23, 20:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 25 » "Злиття року" під загрозою: ПР достатньо самого Тігіпка, а не всієї партії
10:39
"Злиття року" під загрозою: ПР достатньо самого Тігіпка, а не всієї партії
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Об'єднання партії "Сильна Україна" (СУ) з Партією регіонів (ПР), намічене на кінець листопада, переноситься на невизначений термін. Причиною тому стало небажання керівництва Партії регіонів виконувати кадрові вимоги лідера СУ Сергія Тігіпка, повідомляє "КоммерсантЪ-Украина".

У ПР тепер не приховують, що готові прийняти у свої ряди самого пана Тігіпка, без партії. На думку колишнього заступника голови "Сильної Україна" Олександри Кужель, після початку переговорів з Партією регіонів СУ втратила своїх виборців.

Цього тижня закінчується термін, відведений лідером партії "Сильна Україна", віце-прем'єром-міністром соціальної політики Сергієм Тігіпком на вирішення всіх питань щодо злиття з Партією регіонів та проведення об'єднавчого з'їзду. У прес-службі партії "Сильна Україна" заявили, що про будь-які успіхи в підготовці до з'їзду нічого сказати не можуть. "Коли стане відома дата, ми обов'язково повідомимо", - сказала прес-секретар СУ Євгенія Кравчук.

Об'єднання "Сильної Україна" з ПР не склалося від початку. 22 жовтня з'їзд "Сильної Україна", всупереч очікуванням, не став розглядати це питання, відклавши його рішення на місяць. Джерело, близьке до переговорного процесу, повідомило, що за останні кілька тижнів сторони так і не наблизилися до компромісу.

"Тігіпко, як і раніше, хоче отримати високі пости в уряді для своїх людей, а Партія регіонів з цим категорично не згодна", - зазначило джерело. Не кращим чином на хід переговорів впливає й атмосфера в Кабінеті міністрів. Такі ініціативи Сергія Тігіпка, як введення податку на багатство та операції з офшорами, за словами співрозмовника, дратують представників економічного блоку уряду, зокрема голову ПР, прем'єр-міністра Миколу Азарова.

Водночас керівники обласних організацій СУ не втрачають надії на успіх переговорів. Так, голова бюро одеської обласної організації СУ Світлана Фабрикант вважає, що об'єднавчий з'їзд відбудеться наприкінці грудня або вже на початку 2012 року. "Ми взяли відстрочку, тому що хочеться не просто пасивно спостерігати, що відбувається, збоку. Всі партійці казали, що готові до об'єднання, але лише в тому разі, якщо їхні ідеї і бажання щось реформувати в країні буде почуто", - сказала пані Фабрикант.

У Партії регіонів розглядають можливість переходу до них самого тільки лідера СУ Сергія Тігіпка. "Теоретично до Партії регіонів може вступити тільки пан Тігіпко. Так свого часу зробили Анатолій Кінах та Інна Богословська. Але тоді у його політичної сили немає майбутнього, тому що "Сильна Україна" створювалася під лідера", - пояснив заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Володимир Зубанов.

Утім, відмовлятися від ідеї об'єднання в ПР не поспішають. "Нам завжди цікаві гідні люди, які пов'язують своє майбутнє з Партією регіонів, - зазначив пан Зубанов. - У "Сильної України" два варіанти: або партія йде на вибори самостійно, або після ліквідації її члени вступають до Партії регіонів".

Колишній заступник голови партії "Сильна Україна" Олександра Кужель вважає, що після початку переговорів з ПР СУ втратила шанси отримати на виборах позитивний результат. "Після рішення об'єднатися з Партією регіонів "Сильна Україна" вже не зможе йти на вибори самостійно, вона вже втратила свого виборця", - заявила пані Кужель.

Раніше Тігіпко повідомив, що партія "Сильна Україна" зіллється з Партією регіонів. 22 жовтня в Києві пройшов другий з'їзд партії "Сильна Україна", під час якого Олександра Кужель подала у відставку з посади заступника партії.

Тігіпко заявляв, що головною метою об'єднання з Партією регіонів він бачить можливість поглибити реформи і зробити перший крок у модернізації політичного простору, почавши укрупнення українських партій.

Зазначимо, що Тігіпко не відкидає можливості очолити виборчий список Партії регіонів пізніше.

Нагадаємо, що партія "Сильна Україна" оповістить про остаточне злиття з Партією регіонів після узгодження всіх кадрових питань з урахуванням її інтересів у листопаді.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 950 | Додав: adminA | Теги: Злиття року
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ