Пт, 2024-04-26, 17:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Березень » 18 » ЗМІ: Янукович впроваджує авторитаризм unlimited
09:56
ЗМІ: Янукович впроваджує авторитаризм unlimited
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Втрату підтримки всередині країни та посилення тиску ззовні Віктор Янукович може спробувати компенсувати узурпацією влади за білоруським сценарієм. Про це пише Олесь Олексієнко у черговому числі "Українського тижня".

"Скориставшись "вимушеним" розпуском парламенту з вини опозиціонерів, які "не давали нормально працювати законодавчому органу", Янукович може спробувати апелювати до народу щодо змін Конституції, які б не допустили подібних ситуацій у майбутньому. Наприклад винести на референдум доопрацьований в Адміністрації президента проект змін до Основного закону від Конституційної асамблеї, або зовсім новий проект, звісно ж за "народною ініціативою", - йдеться у статті.

Схоже на те, що в Адміністрації президента запланували подальшу узурпацію влади Януковичем саме за білоруським зразком. Однак, зауважує автор, в цьому випадку основний ризик для Януковича полягає у тому, що Україна не Бєларусь, а він не має того рівня підтримки, що його мав у середині 90-х серед білорусів Лукашенко.

"Хоч часто вважається, що на референдумі владі значно простіше протягнути потрібне рішення, однак спроба отримати згоду народу на посилення нинішнього президента доволі низька. Утім, позитивними для Януковича можуть бути результати референдуму, якщо до питань включити популістські пункти, наприклад, про обмеження депутатської недоторканності", - пише автор. І додає, що серія останніх ініціатив влади працюює саме на посилення авторитаризму. Більша частина із них підготовлена за участі Андрія Портнова або групи близьких до нього депутатів від Партії регіонів.

Так, колишній "бютівець", що став "регіоналом", Валерій Писаренко вніс до ВР постанову про прискорення роботи над проектом змін до Конституції щодо позбавлення депутатів недоторканності. Він пропонує встановити строк подання пропозицій та поправок до законопроекту – до 5 квітня 2013 року, комітети мають їх опрацювати до 12 квітня, а провести розгляд законопроекту на пленарному засіданні ВР пропонується до 18 квітня.

Нагадаємо, 6 листопада Верховна Рада ухвалила закон про всенародний референдум. Закон встановлює, що всеукраїнський референдум може проводитися на предмет схвалення нової редакції Конституції, внесення до неї змін, скасування або визнання нечинним закону про внесення змін до Конституції. Також референдум може проводитися щодо питання зміни території України. 27 листопада Віктор Янукович підписав цей закон.

В опозиції заявили, що ухваленням Закону про референдум щодо внесення змін до Конституції адміністрація президента нівелює принцип поділу гілок влади, знищує процедуру парламентаризму і створює передумови для державного перевороту.

У той же час міністр юстиції Олександр Лавринович поспішив запевнити, що "референдум" сам по собі не веде до узурпації.

Останнє рішення Януковича створити в Україні фінансову поліцію викликало безліч запитань у спостерігачів.

Раніше експерти з Freedom House, аналізуючи вибори-2012, прийшли до висновку, що в Україні проявилася тенденція до автократії, ключова особливість якої полягає в стратегії чинного політичного режиму, спрямованої на те, щоб, підпорядкувати результати виборів задовго до їх реалізації - "за декілька тижнів, місяців або навіть років до виборів".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1050 | Додав: adminA | Теги: авторитаризм unlimited, Янукович, ЗМІ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ