Чт, 2024-04-25, 13:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 30 » ЗМІ: Каддафі міг бути убитий агентом французьких спецслужб
15:24
ЗМІ: Каддафі міг бути убитий агентом французьких спецслужб
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Колишній лівійський лідер Муаммар Каддафі міг бути убитий агентом французьких спецслужб - до такої версії схиляються дипломатичні джерела в Тріполі, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на італійську газету Corriere della Sera.

Видання зазначає, що офіційна версія смерті полковника Каддафі вже давно не викликає довіри у багатьох лівійців, при цьому воно звертає увагу на заяву, яку два дні тому зробив відомий політик Махмуд Джабріль, на момент загибелі Каддафі займав пост глави виконкому Перехідної національної ради (ПНР), а після липневих парламентських виборів претендує на пост прем'єр-міністра Лівії. Як заявив Джабріль одному з єгипетських телеканалів, Каддафі вбив іноземний агент, який "змішався з членами революційних бригад".

Як пише Corriere della Sera, в західних дипломатичних колах лівійської столиці найбільш поширеним неофіційними коментарем з цього приводу є думка, що, якщо Каддафі дійсно був убитий іноземним агентом, то це "майже напевно був французький агент".

На думку газети, підтвердженням цієї гіпотези є той факт, що після початку операції НАТО щодо Лівії Каддафі публічно погрожував розголосити деталі, пов'язані з багатомільйонним фінансуванням передвиборної кампанії Ніколя Саркозі в 2007 році.

"У Саркозі були всі мотиви, щоб постаратися якомога швидше змусити полковника замовкнути", - наводить довід видання.

Газета також посилається на колишнього відповідального за контакти ПНР з іноземними ЗМІ Рамі аль-Обейді, якому нібито вдалося встановити місцезнаходження Каддафі, який покинув Тріполі, коли столиця була зайнята силами повстанців. У той час вважалося, що полковник з групою прихильників втік у пустелю на південь Лівії, щоб організувати опір, але насправді, пише Corriere della Sera, він знаходився в місті Сирт.

"Каддафі по супутниковому телефону Iridium намагався зв'язатися з низкою своїх найвірніших людей, що бігли до Сирії під захист Башара Асада. Серед них був і його протеже, що займався телевізійної пропагандою Юсуф Шакір (який нині, пише газета, знаходиться інкогніто в Празі). І саме сирійський президент передав номер супутникового телефону Каддафі французьким спецслужбам. В обмін на це Асад отримав від Парижа обіцянку обмежити міжнародний тиск на Сирію в цілях припинення репресій проти бунтівного населення", - наводить видання слова аль-Обейді.

Corriere della Sera підкреслює, що визначити місце розташування телефону Каддафі для НАТО не складало труднощів, що могло з'явитися першим кроком до швидкого трагічного фіналу лівійського диктатора.

Нагадаємо, в жовтні 2011 року представник Перехідної національної ради Лівії повідомив, що Муаммар Каддафі був убитий неумисно, наказу про його вбивство не було.

Муаммар Каддафі, який правив Лівією 42 роки, був убитий 20 жовтня 2011 року в околицях своєї малої батьківщини - міста Сирт. Кортеж, у складі якого перебувала машина з полковником, намагався покинути обложений з усіх боків місто, однак потрапив під обстріл авіації НАТО. За офіційною версією, вже пораненого Каддафі схопили бійці ПНС з Місрата. Вони три години піддавали його тортурам і приниженням, після чого застрелили. Тіло колишнього лідера країни було потім сплюндровано і виставлено на загальний огляд. Лівійська влада так і не дала можливість рідного племені Каддафі поховати його. Повідомлялося, що тіло колишнього лідера було поховано в секретному місці в пустелі.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 872 | Додав: adminA | Теги: бути убитий, французьких спецслужб, Каддафі
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ