Чт, 2024-04-25, 11:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Вересень » 29 » ЗМІ: Обама і Путін обговорили Мінські домовленості і Сирію
11:12
ЗМІ: Обама і Путін обговорили Мінські домовленості і Сирію
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку відбулася зустріч президентів США та РФ Барака Обами і Володимира Путіна. Як захоплено повідомляють російські ЗМІ, замість запланованих 55 хвилин вона тривала більш к годину і 40 хвилин. Зустрівшись, лідери двох країн потиснули один одному руки, після чого пішли до окремої кімнати.

На першій за два роки двосторонній зустрічі Обама вчергове нагадав Москві, що мінські угоди необхідно виконувати, бо інакше продовження та посилення санкцій не уникнути, пише "Українська правда" з посилання на liga.net. Передбачалося, що сторони будуть спілкуватися близько 55 хвилин. Однак у підсумку зустріч тривала на 30 хвилин довше. За запевненням глави Кремля, сторони обговорювали Сирію. За запевненням Білого дому, сторони обговорювали більшою мірою Україну.

У Білому домі констатували, що ніякого прогресу ані щодо України, ані щодо Сирії досягнуто не було, та все ж таки певний сенс у самій цій зустрічі був.

Вашингтон вчергове раз нагадав Москві, що мінські угоди необхідно виконувати. Однак якщо Кремль проведе вибори в окупованих районах Донбасу без узгодження з офіційною владою України, будь-які розмови про пом'якшення санкцій та поновлення діалогу з РФ втратять сенс.

Окрім того, Обама знову застеріг Путіна, що в разі, якщо РФ продовжить рухатися шляхом зриву угод, санкції неминуче будуть продовжені й посилені.

На цій зустрічі російському президентові говорилося й про те, що маріонетки Москви повинні відкрити повний доступ для представників ОБСЄ до всіх пунктів пропуску, а також почати, нарешті, виведення всіх російських солдатів з окупованих територій, а також закрити й повернути кордон під контроль України .

У цьому ключі Обама нагадав Путіну, що до завершення року лишається ще два місяці - а отже, часу цілком достатньо, аби реалізувати Мінські домовленості.

Росія і США домовилися не заважати одне одному в Сирії

Reuters пише, що Путін та Обама домовилися про координацію дій у Сирії.

"Обама і Путін домовилися про переговори військових, щоб уникнути конфліктів під час потенційних операцій у Сирії", - зазначається у повідомленні з посиланням на співрозмовника у Білому домі.

Також лідери двох країн домовилися обговорити політичні варіанти вирішення сирійської кризи, однак знову розійшлися в питанні про майбутнє президента Башара Асада. Барак Обама знову підкреслив, що Асад не повинен лишатися президентом країни після чотирьох років громадянської війни, а Путін заявив про необхідність збереження його режиму.

Водночас, як пише російська агенція ТАСС, Путін запевнив, що ані про яку участь російських військ у наземних операціях у Сирії мови немає й бути не може.

"Ані про які наземні операції, участь російських військових підрозділів у наземних операціях не йдеться і йтися не може", - заявив Путін журналістам.

Він також вважає незаконним авіаудари Франції, Австралії і США у Сирії.

"Справді, зараз у Сирії військові літаки Франції, Австралії та Сполучених Штатів завдають ракетно-бомбових ударів не лише по території Іраку, по формуваннях ІГІЛ, що, в принципі, відповідає міжнародному праву, оскільки був запит уряду Іраку. Але відносно сирійської території це незаконно, тому що немає рішення ані Ради Безпеки з цього питання, ані відповідного запиту офіційних властей Дамаска", - підкреслив він.

При цьому Путін не виключив, що Росія почне наносити авіаудари по позиціях терористів в Сирії, передає NEWSru.com.

"Що стосується нашої участі, то ми думаємо над цим, нічого не виключаємо, але якщо будемо діяти, то тільки в повній відповідності з нормами міжнародного права", - сказав президент РФ.

28 вересня Обама, виступаючи в рамках 70-ї сесії Генеральної асамблеї ООН, заявив, що Вашингтон готовий співпрацювати з Москвою й Тегераном щодо сирійського врегулювання.

Раніше повідомлялося, що Путінзапропонував створити "антитерористичну коаліцію" за аналогією з антигітлерівської коаліцією, яка могла б згуртувати в своїх рядах найрізноманітніші сили.

У західних ЗМІ неодноразово з'являлася інформація про те, що Росія нарощує військову присутність у Сирії. Росія офіційно визнає наявність у Сирії тільки одного пункту матеріально-технічного забезпечення в порту Тартус і твердить, що надає Сирії допомогу в рамках колишніх домовленостей. Як заявили в МЗС, Москва ніколи не приховувала, "що постачає військову техніку офіційній сирійській владі з метою боротьби з терористами". Інформацію про нарощування озброєнь РФ заперечує.

США домагаються відставки президента Сирії Башара Асада і в цьому зв'язку виступають проти надання йому будь-якої допомоги. Зі свого боку РФ неодноразово закликала міжнародну коаліцію співпрацювати з сирійською владою під егідою Радбезу ООН для боротьби з ІД.

Обама та Путін випили "за людей"

Президент США на ланчі в ООН підняв тост за Організацію Об'єднаних Націй. Як повідомляє BuzzFeed, поруч з американським лідером під час ланчу сидів генсек ООН Пан Гі Мун, а за ним російський президент.

"Я хочу підняти цей келих за ООН, за наше об'єднання і за всіх тих людей, за кого ми несемо відповідальність. Будьмо здорові!" - сказав Обама.

Поки тост виголошував Пан Гі Мун, Обама і Путін опинилися поруч.

Лідери Росії і США на прийомі у генсека ООН цокнулися келихами й обмінялися рукостисканнями. Згідно зі схемою розсадження, Пан Гі Мун під час ланчу сидів саме між президентами Росії та США.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1119 | Додав: adminA | Теги: Обама, Сирія, Путін, мінські домовленості, ЗМІ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ