Чт, 2024-04-25, 13:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Червень » 16 » ЗМІ: президент готує відставку Наливайченка, "УДАР" - проти
11:36
ЗМІ: президент готує відставку Наливайченка, "УДАР" - проти
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Петро Порошенко підтвердив, що хоче звільнити Валентина Наливайченка з посади голови СБУ, і попросив фракцію підтримати його рішення. Про це він сказав на засіданні фракції БПП, повідомляє "Українській правді" поінформоване джерело.

Згідно з інформацією, президент сказав, що запропонував Наливайченкові посаду голови Служби зовнішньої розвідки. Водночас, за словами Порошенка, в суботу Наливайченко підтвердив, що йде з посади в СБУ.

"Депутати від "УДАРу" запропонували заслухати Наливайченка на фракції, на що Порошенко сказав, що ніхто не заважає депутатам зустрічатися з Наливайченком, коли їм цього захочеться", - зазначив співрозмовник.

Тим часом лідер "УДАРу" Віталій Кличко на своїй сторінці в Twitter вже повідомив, що депутати з групи "УДАРу" не голосуватимуть за відставку Наливайченка, якщо її ініціюють у парламенті.

На даний момент незрозуміло, чи вистачить парламенту голосів, щоб схвалити звільнення голови СБУ, пише "Апостроф".

"Бажання відправити Наливайченка у відставку здається дивним, тим більше, після таких серйозних звинувачень, ним зроблених (на адресу екс-заступник генпрокурора Анатолія Даниленка - ред.)", - сказав депутат від БПП Дмитро Добродомов, який не зміг відповісти, як він буде голосувати у цьому питанні.

Депутат від фракції "Самопоміч", що побажав зберегти свою анонімність, заявив, що його фракція не підтримуватиме відставку Наливайченка: "Ми хотіли запросити в Раду Наливайченка та керівників інших силових відомств, щоб обговорити питання, які порушив голова СБУ. Без зустрічі з ними наших голосів не буде".

У фракції "Народного фронту" поки що немає чіткої позиції з питання Наливайченка. "З одного боку, наші лідери хочуть підіграти Порошенкові в світлі переговорів про можливе злиття. Але, з іншого боку, фракція бачить, що це звільнення - за нелояльність. До того ж, Порошенко підставляє нинішнього керівника СЗР (президент сказав, що бачить Наливайченка головою Служби зовнішньої розвідки, - ред.), до якого немає претензій, але якого прибирають заради Наливайченка", - сказало джерело в НФ.

Раніше лідер Радикальної партії Олег Ляшко повідомив, що у вівторок, 16 червня, президент внесе до Верховної Ради подання на звільнення Наливайченка.

За його даними, Порошенко запропонує призначити новим главою відомства нинішнього першого заступника Наливайченка Василя Грицака.

За даними ЗМІ, на цю посаду також може претендувати заступник голови Адміністрації президента Андрій Таранов.

Нагадаємо, 12 червня голова СБУ заявив про причетність одного з колишніх заступників генпрокурора до "кришування" нафтобази "БРСМ-Нафта" під Васильковом, де сталася пожежа і загинули люди. Голова СБУ також повідомляв, що екс-заступник генпрокурора був фактичним співвласником нафтобази "БРСМ-Нафта". При цьому Наливайченко не називав його імені.

16-17 червня Наливайченко повинен був виступати в Конгресі США на тему агресії РФ, проте його візит був скасований через отримання повістки в Генпрокуратуру по факту заяви про причетність екс-керівництва ГПУ до "БРСМ-Нафти".

Перед візитом до ГПУ голова СБУ повідомив, що незаконну діяльність компанії "БРСМ-Нафта" покривав екс-заступник генпрокурора Віталія Яреми Анатолій Даниленко.

Він додав, що має намір у вівторок, 16 червня, прибути до Генпрокуратури зі спецпідрозділом "Альфа" для отримання дозволу на затримання Даниленка і доставку його на допит.

Після допиту в прокуратурі Наливайченко зазначив, що передав всі матеріали, які стосуються угод на згорілій нафтобазі.

Даниленко спростовує звинувачення голови СБУ.

Ще у вересні 2014 року навколо Даниленка розгорівся скандал щодо присвоєння 140 га державних водойм та його великого бізнесу восени минулого року. Його звільнили разом з Яремою у лютому 2015 року.

Зазначимо, мережу АЗК "БРСМ-Нафта" пов’язують із екс-міністром енергетики Едуардом Ставицьким.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 771 | Додав: adminA | Теги: УДАР - проти, відставку Наливайченка, Президент, ЗМІ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ