Пт, 2024-04-19, 18:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 21 » ЗМІ: проти Кучми порушили кримінальну справу. ГПУ не коментує
22:15
ЗМІ: проти Кучми порушили кримінальну справу. ГПУ не коментує
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/



Проти колишнього президента Леоніда Кучми порушено кримінальну справу в рамках розслідування справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Цю інформацію "Українській правді" підтвердили двоє, не пов’язаних між собою, джерел з вищих ешелонів влади.

Очікується, що про це буде публічно повідомлено у вівторок на прес-конференції першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна.

У свою чергу у Генпрокуратурі не підтверджують і не спростовують інформацію про порушення кримінальної справи проти екс-президента Леоніда Кучми.

"У прес-службі немає такої інформації. Ми її не підтверджуємо і не спростовуємо", - заявив начальник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко.

Водночас перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін в телефонній розмові з кореспондентом УНІАН на запитання, чи справді Генпрокуратура порушила кримінальну справу стосовно екс-президента, відповів: "Ви ж знаєте телефон прес-служби, з цими питаннями звертайтесь до неї".

Ранiше деякi iнтернет-видання з посиланням на джерела, наближенi до Генпрокуратури, повiдомили, що це вiдомство порушило кримiнальну справу проти екс-президента.

Нагадаємо, у середу, 2 березня, апеляційний суд відмовив у задоволенні клопотання про те, що вбивство журналіста Гонгадзе було замовленим. Суд розглянув скарги Мирослави Гонгадзе й постраждалого Олексія Подольського на вилучення Генпрокуратурою з обвинувачення екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача замовного характеру вбивства Гонгадзе.

Відмовившись задовольнити клопотання, апеляційний суд залишив у силі рішення Печерського суду про законність закриття кримінальної справи щодо Пукача в частині обвинувачення в замовному характері вбивства Гонгадзе.

Як повідомлялося, раніше Печерський суд Києва визнав законним закриття слідчим справи проти Пукача у частині звинувачення його в замовному вбивстві. Слідство і суд вважають, що Пукач у діях із Гонгадзе виконував злочинний наказ покійного екс-голови МВС Кравченка, а не замовлення на вбивство.

Нагадаємо, що у грудні минулого року Головне управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України завершило розслідування кримінальної справи за звинуваченням екс-генерала Пукача у скоєнні злочинів.

Досудовим слідством встановлено, що в ніч проти 17 вересня 2000 року Пукач, діючи за вказівкою тодішнього міністра внутрішніх справ Кравченка та інших посадових осіб, скоїв умисне вбивство журналіста Гонгадзе за попередньою змовою з групою осіб, у зв'язку з виконанням потерпілим громадських та журналістських обов'язків.

У свою чергу адвокат дружини журналіста Валентина Теличенко заявила, що у справі про вбивство Гонгадзе змінилося формулювання звинувачення стосовно Пукача. "Якщо раніше Пукачу було інкриміновано вчинення замовного вбивства, то тепер цього пункту немає", - наголосила вона.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 3165 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ