Вт, 2024-04-16, 17:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Грудень » 24 » ЗМІ: в Сирії вперше застосували хімічну зброю. ВІДЕО
17:38
ЗМІ: в Сирії вперше застосували хімічну зброю. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Кілька арабських ЗМІ, а також сирійські опозиціонери 24 грудня оголосили про перше застосування хімічної зброї сирійською урядовою армією, пише газета Haaretz.

Британська газета "знайшла" в Сирії російських військових, а російська - дізналася про план відправки спецназу

Принаймні два джерела повідомили про те, що на передмістя Хомса Аль-Байда з повітря скинули два контейнери з отруйними речовинами. Від дії отруйного газу загинули шестеро (за іншими даними - семеро) людей, передає Lenta.ru.

Багато жителів передмістя звернулися в лікарні зі скаргами на нудоту, розлад свідомості, а також проблеми з диханням. Частина потерпілих перебуває у тяжкому стані, їх відправили до стаціонару. У Мережі з'явився відеоролик, автори якого стверджують, що зняли на камеру процес реанімації одного з отруєних.

За даними опозиції, чотири людини в результаті застосування газу осліпли, ще четверо було паралізовано. Активісти розповіли, що не знають, який саме газ був застосований, але лікарі вважають, що це був зарин.

Незалежного підтвердження інформації про використання хімічної зброї ще не надходило.

Кількома тижнями раніше західні спецслужби оголосили, що сирійська армія розпочала приготування для бойового застосування отруйних речовин. Офіційний Дамаск у відповідь на це заявив, що ніколи не піде на використання ЗМУ (зброї масового ураження - ред.) проти власного населення.

Раніше сирійський уряд також заперечував застосування проти повстанців танків, артилерії, авіації і балістичних ракет. Проте численні свідчення з місць подій (зокрема - документально підтверджені) свідчать про зворотне.

Британська газета "знайшла" в Сирії російських військових, а російська - дізналася про план відправки спецназу

На тлі ситуації в Сирії, британська The Guardian повідомляє, що Росія допомогла режиму Башара Асада значно зміцнити систему протиповітряної оборони, так що тепер будь-яка спроба втручання з боку Заходу може виявитися дуже ризикованою, затяжною і мати найприкріші наслідки, передає NEWSru.com.

За інформацією газети, в країну прибули російські військові радники і привезли із собою ракетні системи "земля-повітря". Тим самим Москва заповнює ці втрати, яких зазнала колись дуже потужна система ППО Сирії після авіаударів, завданих Ізраїлем по передбачуваних ядерних об'єктах в 2007 році.

Отже, Росія, з одного боку, хоче вчинити наперекір Заходу, а з другого - закріпити свої позиції в Сирії, припускає видання, зауважуючи, що офіційно російська влада заперечує будь-яку допомогу Дамаску.

За деякими даними, останнім часом Росія постачила Сирії зенітні ракетні комплекси "Бук-М2" і самохідні зенітні ракетно-гарматні комплекси "Панцирь-С1". "Але вони (Росія) не лише продають озброєння, вони допомагають комплектувати і навчати особовий склад", - цитує газета аналітика вашингтонського Інституту стратегічних і міжнародних досліджень Гая Бен-Арі.

На думку The Guardian, потужні сирійські ППО, помножені на дружбу з Москвою, а також розрізненість опозиції, - ось справжні причини того, чому плани США і союзників зі вторгнення в Сирію досі не матеріалізувалися.

Російська преса про подібні плани мовчить, але розповідає про інше. Так, "Коммерсантъ" дізнався, що події в Сирії змусили Росію прискорити створення цілодобового ситуаційно-кризового центру МЗС, одним з ключових завдань якого стане допомога росіянам за кордоном. При цьому в російських силових відомствах не виключають, що у разі загострення ситуації дипломатів доведеться евакуювати з допомогою спецназу.

"Як тільки надійде наказ, ми відразу відправимо загін спецназу до Сирії", - сказало газеті джерело в Генштабі РФ. За відомостями видання, до операції можуть бути залучені і близько ста бійців загону "Заслін" служби зовнішньої розвідки РФ.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1055 | Додав: adminA | Теги: хімічну зброю, Сирії, ЗМІ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ