Пт, 2024-03-29, 11:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 26 » ЗМІ: Влада внесе поправки в "мовний" закон, а Литвин його підпише
12:18
ЗМІ: Влада внесе поправки в "мовний" закон, а Литвин його підпише
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
У законопроект "Про засади державної мовної політики" можуть бути внесені поправки, припускає прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Президент і уряд чітко визначили свою позицію. Ми заявили, що досконально вивчимо пропонований закон, і якщо цей закон, висунутий двома народними депутатами, містить положення, які необхідно змінити, якщо поправки до цього закону розсудливі, ми готові піти на компроміс, бо поле для компромісу дуже широке", - заявив він в інтерв'ю російському виданню "Завтра".

"Для нас питання стабільності в Україні, питання єдності в країні надзвичайно важливі", - підкреслив Азаров.

Водночас він зазначив, що законопроект "Про засади державної мовної політики" - це реакція Партії регіонів на те, що відбувалося в Україні "протягом п'ятирічного перебування при владі цих "помаранчевих", передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми абсолютно з розумінням ставимося до проблеми української мови, - рідної мови для багатьох. Наш уряд дуже серйозно займається україномовними фільмами і україномовними виданнями. Це тема, якою ми займалися і будемо займатися", - запевнив прем'єр.

У контексті мовного питання він також проаналізував творчість Тараса Шевченка та Миколи Гоголя, зазначивши, що їхні твори "малоросійською" мовою досконаліші. "Я повинен нагадати вам, що великий Кобзар України Тарас Григорович Шевченко писав російською мовою. Вся проза його - російською мовою, всі листи його - російською мовою. Він, живучи в Петербурзі, намагався і вірші свої писати російською. Хоча, звичайно, його вірші, які написані рідною малоросійською мовою, досконаліші та більш піднесені за петербурзькі", - зазначив Азаров.

Про творчість Гоголя прем'єр сказав: "Якщо порівняти твори Гоголя, пов'язані з його малоросійським корінням, з його петербурзьким періодом, то тут відчувається дуже велика різниця. Якщо в українському періоді - романтизм, краса, сонячний гумор, то в другому періоді певна пригніченості, певна... похмурість і зла іронія".

Азаров також зізнався: "Я дуже люблю Гоголя, у мене є чудове видання "Мертвих душ", воно лежить у мене на столику. Я його частенько відкриваю. Відкриваю на будь-якій сторінці, і на будь-якій сторінці отримую насолоду. Від його слова, від його епітетів, від його неймовірного гумору. Коли у мене падає настрій, я прочитаю півсторінки, і настрій піднімається".

Верховна Рада України 3 липня ухвалилала ініційований Партією регіонів законопроект "Про засади державної мовної політики". Законопроект зміцнює позиції російської та мов інших національних меншин у регіонах, де їхня чисельність становить 10% і вище.

Опозиція заявила про масу порушень під час ухвалення закону. На наступний день голова Верховної Ради Володимир Литвин і його заступник Микола Томенко подали у відставку.

Литвин також відмовився підписувати даний закон, а без підпису спікера документ не може надійти на підпис главі держави.

7 липня Янукович доручив Кабінету міністрів розглянути поправки до "мовного" закону для того, щоб підготувати зміни до прийнятого Верховною Радою 3 липня закон.

Схвалення "мовного" законопроекту загострило політичну ситуацію в Україні.

Джерело: Литвин підпише мовний закон і лишиться спікером

Володимир Литвин підпише закон про мови і залишиться спікером, повідомило високопоставлене джерело в Кабміні.

Водночас у самого Литвина коментар отримати не вдалося: його прес-служба повідомила, що спікер зараз у відпустці і коментарів не дає, пише "Сегодня".

Проте раніше один з нардепів Блоку Литвина повідомив, що рішення з мовного закону лідер їхньої партії буде приймати за підсумками соціологічного заміру на його окрузі в Житомирській області; можливо, результати показали, що підпис під законом Колесніченка-Ківалова на рейтинг популярності Литвина в окрузі не впливає або впливає несуттєво.

Також інформація від джерела в Кабміні побічно підтверджується інформацією від джерела у фракції Партії регіонів, яке повідомило, що призначена на 31 липня позачергова сесія може не відбутися.

"Наша позиція незмінна: ми з повагою ставимося до Володимира Михайловича. Ми за те, щоб він був спікером аж до кінця скликання, але при цьому, звичайно, виконував свої обов'язки. Думаю, заява про непідписання закону було емоцією", - заявив перший заступник голови фракції ПР Михайло Чечетов.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 975 | Додав: adminA | Теги: Литвин, мовний, влада, ЗМІ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ