Пт, 2024-04-26, 05:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 11 » ЗМІ з'ясували, як і де війська РФ допомагають воювати Асаду
22:28
ЗМІ з'ясували, як і де війська РФ допомагають воювати Асаду
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Російські активісти опублікували докази присутності російських військових за межами авіабаз військово-повітряних сил Росії в Сирії. Рослідування провела команда Conflict Intelligence Team.

Завдяки фотографіям, які виклав один із російських солдатів в Інтернеті, вдалося встановити, що військові РФ перебувають у поселенні Айн-ель-Крум, на північний захід від міста Хама.

Це більше ніж 100 км від російської бази у Латакії. Там йдуть бої урядових військ президента Сирії Башара Асада з повстанцями.

На фотографіях вдалося розрізнити дві радіостанції Р-166-0,5 (на базі БТР-80) та вантажівки КамАЗ, бронеавтомобіль КамАЗ-IVECO "Рись". Крім того, військовослужбовець фотографується з російським кулеметом "Корд".

Блогери також підтвердили використання російською армією в Сирії тактичного ракетного комплексу "Точка-У" у провінціях Ідліб та Латакія.

Також з’явилися повідомлення про використання російською армією в Сирії систем залпового вогню БМ-30 "Смерч" і про те, що у сирійської армії з’явилися новітні російські БТР-82А.

Також у Мережі було опубліковано відео боїв у провінції Латакія, на якому чути російську мову коригувальника.

"Ми вважаємо, що Росія в сирійському конфлікті веде гібридну війну, схожу з участю в українському конфлікті. Завдаючи бомбових авіаударів, Росія одночасно, як мінімум, постачає різні ракетні системи залпового вогню і тактичні ракетні системи; поставляє обмундирування, в тій чи іншій формі допомагає в наземних боях, надсилаючи "радників", помічених вище, а також здійснюючи артилерійську підтримку і коректування вогню", - зазначають активісти.

За їхніми даними, останнім часом все частіше з'являються повідомлення про те, як у тих чи інших районах Сирії, близьких до місць боїв, помічають російських солдатів та колони російської техніки.

Блогери також опублікували карту, на якій позначені чітко зафіксоване перебування російських солдат із визначенням їхньої належності до військового підрозділу.

У Кремлі відмовилися коментувати повідомлення блогерів про збільшення контингенту російських військових у Сирії і наполягають, що російські військові не беруть участі в наземних операціях.

Раніше повідомлялось, що Росія поставила до Сирії зенітні ракетні системи і збільшила свій контингент до 4 тисяч осіб.

Росія запропонувати Сирії запустити 18-місячний процес реформ

Росія хоче, щоб сирійський уряд і опозиція домовилися про запуск процесу конституційної реформи на термін до 18 місяців, з подальшими достроковими президентськими виборами. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на документ, складений російською стороною.

Пропозицію, що складається з восьми пунктів, складено Москвою до міжнародних переговорів щодо Сирії на цьому тижні, і не виключає участі у виборах президента Башара Асада, хоча його супротивники наполягають, що відхід з посади – єдиний шлях подолати сирійську кризу.

"Всенародно обраний президент Сирії буде мати функції головнокомандувача збройних сил, буде контролювати спеціальні служби і зовнішню політику", - йдеться в документі.

Прес-секретар російського МЗС заперечила підготовку будь-якого документа до міжнародної зустрічі по Сирії на цьому тижні у Відні. "Ця інформація не відповідає дійсності", - стверджує Марія Захарова.

Згідно з документом, сирійські сторони повинні погоджувати дії на майбутній конференції, яка буде організована ООН, а реформи буде очолювати не Асад, а кандидат, узгоджений усіма сторонами.

Проект документа також передбачає, що для припинення вогню в Сирії "операції проти ІДІЛ та інших терористичних груп мають бути припинені".

Один із західних дипломатів заявив, що Москва хоче використати це визначення, щоб охопити всі повстанські угруповання, не тільки джихадистів.

"Росія хоче, щоб цей список включав всі групи, що борються з кимось іще, а не тільки з ІДІЛ, а це значить і групи, які борються проти режиму Асада", - сказав дипломат.

Довідка. З ким воює Путін у Сирії

Усі сторони сирійського конфлікту поділяються насамперед за формальною релігійною ознакою - відповідно до двох найбільших течій у сучасному ісламі. У вересні 2015 року для захисту диктаторського режиму Асада було створено міжнародну прошиїтську коаліцію (РФ - Іран - Ірак - Ліван), яка протиставляє себе просунітській групі підтримки сирійських повстанців (Велика Британія, США, Саудівська Аравія, Туреччина). В свою чергу Асад всередині своєї країни спирається на шиїтську меншість під назвою "алавіти", котра становить близько 10% населення.

За словами Асада, війна триватиме доти, доки є "ті, хто підтримує тероризм".

"Ми боремося з терористичними групами з усього світу. Війна триватиме доти, доки є ті, хто підтримує тероризм", - заявив 4 жовтня Асад.

"Терористами" ж у Сирії коаліція Асада-Путіна (плюс Ірак та Іран) вважає усі військово-політичні рухи, котрі протистоять чинній владі - від світської "Вільної сирійської армії" й курдів-соціалістів до "Фронту ан-Нусра", що позиціонує себе як філію "Аль-Каїди", та найрадикальнішого угруповання "Ісламська держава Іраку та Леванту" (ІДІЛ). Як вже двічі (1 жовтня та 9 жовтня) підкреслював Дмитро Пєсков, прес-секретар Володимира Путіна, проасадівська коаліція ставить собі за мету фізичне винищення цілого "переліку" опонентів тамтешньої влади. Тобто йдеться не лише про ліквідацію ІДІЛ, на що, як вважають здебільшого російські ЗМІ, Путін отримав неофіційний мандат від країн Заходу під час свого візиту на останнє - 70-те, ювілейне - засідання Генеральної асамблеї ООН (Нью-Йорк, США).

РФ долучилася до бойових дій у сирійській громадянській війні 30 вересня, того дня російські ВПС почали завдавати авіаударів по узгоджених з Асадом наземних цілях. 7 жовтня сирійські урядові війська за підтримки артилерії та авіації РФ почали масований наступ в провінціях Хама та Ідліб.

При цьому з ІДІЛ найбільше воюють курди. Йдеться про театр військових дій (ТВД) у східній, пустельній, частині Сирії, тоді як починаючи з 2011 року ареною протистояння між урядовими військами та повстанцями стала західна, прилегла до узбережжя Середземного моря, частина країни.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1320 | Додав: adminA | Теги: асад, допомога, війська РФ, ЗМІ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ