Чт, 2024-04-18, 23:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 16 » Зміни до держбюджету-2012 з реалізації соцініціатив президент підписав
15:10
Зміни до держбюджету-2012 з реалізації соцініціатив президент підписав
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Віктор Янукович підписав закон "Про внесення змін до закону України "Про державний бюджет України на 2012 рік", повідомила його прес-служба в понеділок, 16 квітня.

"Цим законом передбачені додаткові видатки загального фонду державного бюджету України на реалізацію соціальних ініціатив глави держави, що дасть можливість вжити заходів щодо подолання бідності і вирішити інші гострі проблеми", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, 12 квітня Верховна Рада внесла запропоновані урядом зміни до державного бюджету на 2012 рік з реалізації соціальних ініціатив президента Україна Віктора Януковича.

За відповідний закон проголосували 271 депутат з 400. Не голосувала за законопроект тільки фракція "БЮТ-Батьківщина". Документ підтримали 188 депутатів фракції Партії регіонів, 11 - від фракції "Наша України - Народна самооборона", 24 - від Компартії, 18 - від фракції Народної партії, 19 - від групи "Реформи заради майбутнього" і 11 позафракційних депутатів.

Представляючи проект поправок до держбюджету, перший заступник міністра фінансів України Анатолій Мярковський погодився з пропозиціями Бюджетного комітету до нього. Згідно з ними, запропоновано збільшити доходи на 453,76 млн грн, які повинні принести додаткові надходження ввізного мита.

Ці витрати комітет запропонував направити, переважно, на субвенції місцевим бюджетам - 295,9 млн грн, а також на підтримку національних театрів - 30 млн грн, видатки розвитку ВНЗ - 30,7 млн ​​грн, інформаційно-аналітичне забезпечення координаційної діяльності у сфері нацбезпеки і оборони - 30 млн грн, формування суддівського корпусу - 15 млн грн.

Крім того, у бюджетній програмі здійснення Києвом функцій столиці комітет запропонував 500 млн грн видатків розвитку направити на видатки споживання.

Як повідомлялося, уряд України запропонував Верховній Раді збільшити доходи і видатки державного бюджету на 2012 рік на 33,35 млрд грн - відповідно до 366,17 млрд грн і 391,36 млрд грн, не змінюючи граничний розмір дефіциту.

Згідно з проектом поправок до держбюджету (№ 10317), внесеного Кабінетом міністрів до парламенту 9 квітня і оприлюдненим 10 квітня, доходи загального фонду, зокрема, намічено збільшити на 28,8 млрд грн.

"Джерелами збільшення доходів загального фонду є: економічне зростання і детінізація - 21 млрд грн, індексація та плата за адміністративні послуги - 1,8 млрд грн, премії за підписання угод про розподіл продукції - 6 млрд грн", - говориться в пояснювальній записці до законопроекту .

Кабмін пояснює, що держбюджет-2012 побудований на прогнозі зростання імпорту на 6,4%, тоді як за перший квартал надходження імпортного податку на додану вартість (ПДВ) збільшилася на 23,8%. У зв'язку з цим уряд підвищив прогноз імпортного ПДВ у поточному році на 14 млрд грн.

Кабмін також очікує додатково 2,6 млрд грн внутрішнього ПДВ, 3,4 млрд грн податку на прибуток і 1,5 млрд грн плати за адміністративні послуги.

У документі наголошується, що на виконання соціальних ініціатив президента Віктора Януковича пропонується направити 18,2 млрд грн додаткових доходів, а ще 6150000000 грн - на компенсацію громадянам вкладів в установах Ощадбанку к.СРСР.

Крім того, великі додаткові витрати, згідно із законопроектом, передбачається направити на підвищення престижності шахтарської праці - 1,2 млрд грн, здешевлення вартості іпотечних кредитів - 1 млрд грн, державні капітальні витрати, що розподіляються Кабміном, - 0,99 млрд грн, підвищення зарплати працівникам місцевих держадміністрацій - 0,3 млрд грн.

У разі прийняття документа в незмінному вигляді на 19,5%, або 232 500 000 грн, будуть збільшені видатки на фінансування спортивної галузі, а на розвиток спорту вищих досягнень - на 77,6%, або 157 600 000 грн. Ще 44300000 грн намічено направити на підготовку чемпіонату світу з легкої атлетики в 2013 році, з яких 33,5 млн грн - на підготовку об'єктів у Донецьку.

Законопроект також передбачає виділення додатково 100 млн грн на розвиток Державної податкової служби (з економією 40 млн грн на Нацуніверситеті ДПС) і 100 млн грн на систему "Електронна митниця".

Зазначимо, що заявлені ініціативи та ряд заходів, покликаних з забезпечити, вже викликали негативну реакцію в сфері митного контролю. Імпортери нарікають, що в березні митна вартість товарів збільшилась на 200-300%.

Річний план Держмитниці був збільшений на 7 млрд гривень. Як розповів уже згаданий перший заступник голови Державної митної служби України Олександр Дороховський, щодня ця служба перераховує до держскарбниці від 450 до 550 млн гривень.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 994 | Додав: adminA | Теги: держбюджету-2012, соцініціатив, Президент
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ