Нд, 2024-04-28, 08:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 11 » Змусити корупціонерів піти з влади Україна може без революцій, є один секрет
17:47
Змусити корупціонерів піти з влади Україна може без революцій, є один секрет
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Звичайним українцям слід знати, як вони можуть вже сьогодні створити вітчизняним корумпованим чиновникам "нестерпні умови комфорту". Причому згідно з чинним законодавством - правда, поки тільки європейського.

Уже кілька років будь-який українець, не вдаючись до бунту і революцій, може ускладнити життя українським чиновникам-корупціонерам, стимулюючи політичну волю Заходу застосовувати до них санкції та блокувати їх закордонні рахунки, пише юрист Дар'я Каленюк в статті у виданні "Дзеркало тижня. Україна".

Так, чи не головна вимога FATF (міжурядової організації, яка встановлює світові стандарти протидії відмиванню грошей) така: банки повинні знати, хто є кінцевим розпорядником грошей фірми-клієнта.

В ЄС і США стандарти ФАТФ закріплені законодавчо. У разі якщо виявляється, що кінцевий власник ховається за класичною "матрьошкою", то банк має право замість проведення тривалого дослідження, "хто кого заснував", обрубати всі кінці.

Особлива увага приділяється "політичним діячам", - так званим ПЕПам (від англ PEP -. Політично значущими особами, тобто політично обумовлені, персони). До них серед іншого належать: - Глави держав, глави урядів, міністерств та заступники або помічники міністрів; - Члени парламенту; - Члени верховних судів, конституційних судів або інших судових органів високого рівня, рішення яких не підлягають подальшій апеляції, за винятком особливих випадків; - Члени аудиторських судів або правління центральних банків; - Посли, посланники та вищий офіцерський склад збройних сил; - Члени адміністративних, управлінських або наглядових органів державних підприємств і ін.

Зокрема в США уряд має право конфіскувати майно неамериканських громадян на рахунках в іноземних банках, якщо правоохоронні органи Штатів, виходячи з публічної інформації інших країн, вирішать трактувати переказ грошей (доларів США) як здійснення корупційної афери.

Американські банки зазвичай користуються публічно доступними джерелами, які містять інформацію про ПЕПів, - публікаціями у відомих ЗМІ та комерційними базами даних.

Правда, в таких базах дуже рідко зустрічається інформація про публічно доступні українські журналістські розслідування. Очевидно, викриття фактів політичної корупції в Україну англійською мовою значно допомогло б як американським банкам, так і банкам ЄС, а також правоохоронним органам цих юрисдикцій виконати свої обов'язки відповідно до стандартів FATF.

Як зазначає юрист Дар'я Каленюк, громадянське суспільство України може спробувати стимулювати політичну волю Заходу іншими методами, не вдаючись до бунту і революцій.

"По-перше, потрібно чітко візуалізувати зв'язки між політичною корупцією України та фінансовими установами США і ЄС. Для цього можна створити повну базу даних українських ПЕПів, яка повинна бути доступна англійською мовою. У цю базу даних слід включити мережу фіктивних фірм, офшорних корпорацій і номінальних директорів, послугами яких користуються українські ПЕПи. Автоматично ця база даних стане обов'язковою для використання фінансовими установами країн ЄС і США згідно з їх законодавством.

По-друге, необхідно вголос говорити про зв'язок між політичною корупцією в Україні та фінансовою системою країн Заходу. Будь який форум з євроатлантичної інтеграції України не повинен проходити без месиджу, щодо стану українських політичних діячів уже й так добре інтегрованих у фінансову систему країн ЄС.

У відповідь на вимогу ЄС до України подолати корупцію суспільство має змусити ЄС повною мірою запустити стандарти FATF та перекрити канали відмивання грошей для клептократів з України.

По-третє, потрібно допомогти українським журналістам публікувати на англійській мові високоякісні скандальні розслідування фактів корупції і відмивання грошей вищими політичними діячами України. Подібні публікації в Wall Street Journal, New York Times, Euronews та інших світових медіа будуть стимулювати правоохоронні органи США та країн ЄС застосовувати стандарти FATF.

Враховуючи, що в Україні правоохоронна і судова системи паралізовані корупцією, то, очевидно, нам простіше змусити працювати антикорупційні стандарти в країнах ЄС і в США. Запустивши цей механізм, можна перекрити канали відмивання і приховування доходів від політичної корупційної діяльності, адже стимул красти втрачається, коли вкрадене не можна сховати", - пише вона.

Нагадаємо, в березні 2010 року FATF помістила Україну в список держав, що мають в законодавстві недоліки, що стосуються боротьби з брудними грошима. А 31 жовтня 2011 року FATF (Financial Action Task Force (FATF)) вилучив Україну з "контрольного списку".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 868 | Додав: adminA | Теги: Україна, без революцій, корупціонерів піти
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ