Пт, 2024-04-26, 22:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Червень » 8 » Знову йде бій у районі Мар'їнки. ВІДЕО
12:33
Знову йде бій у районі Мар'їнки. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У районі Мар'їнки Донецької області йде бій. Про це сьогодні, 8 червня, повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"Близько 9.00 почався обстріл наших позицій з мінометів і стрілецької зброї. Це Мар'їнка. Пізніше бойова охорона виявила ДРГ противника. Зараз сили кинуто на знищення ворога, йде бій", - сказав він у коментарі "Інтерфакс-Україна".

"Інші подробиці поки що невідомі, але у нас достатньо сил і засобів, щоб стримати там супротивника", - зазначив Лисенко, передає УНІАН.

Про атаку окупантів пише у своєму Facebook координатор добровольчого батальйону "Київ-1" Євген Дейдей.

"Бойовики знову атакують Мар`їнку", - написав він, зазначивши, що "працюють танки і міномети бойовиків за прямою наводкою. Йде ближній бій. Вистоїмо! Мусимо вистояти!!! Слава Україні!".

Рух автотранспорту по автодорозі "Слов'янськ - Донецьк - Маріуполь" від Волновахи до Донецька і назад станом на понеділок закрито, повідомляє прес-служба УДАІ ГУМВС України в Донецькій області.

"Також закрито рух з Донецька в Курахове і назад по автодорозі "Донецьк - Запоріжжя", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в обласному ДАІ, про відновлення руху буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, 3 червня відбулися важкі бої в Мар'їнці, бойовики зробили кілька спроб штурму, накривши місто масованими обстрілами із забороненого озброєння.

Через широкомасштабний наступ бойовиків у районі Мар'їнки із застосуванням ними танків і самохідних артилерійських установок "Гвоздика" Збройні Сили України, попередивши всіх міжнародних партнерів, змушені були повернути з тилу відведену згідно з Мінськими угодами артилерію і застосувати її. У Генштабі ЗСУ зазначили, що українські військові прийняли бій і дали ворогові відсіч.

До 80 бойовиків було знищено, і понад 100 - поранено. Окупанти також втратили до 10 одиниць бронетехніки.

З українського боку загинуло четверо бійців і ще 39 зазнали поранень.

4 червня сили АТО провели зачистку Мар'їнки від бойовиків. Затримано 12 осіб, з-поміж них громадянина РФ.

За минулу добу поранені 10 українських військових

На Маріупольському напрямку вчора бойові дії велися лише у с. Широкине. Бойовики застосовували міномети та 120-мм артилерію, працювали ворожі снайпери. Бій тривав цілий день, проте лінія зіткнення залишається незмінною, втрат серед наших бійців немає, повідомив Лисенко.

Також вчора поблизу с. Червоне Першотравневого району Донецької області, що на захід від Маріуполя, в акваторії Азовського морястався вибух малого катера українських прикордонників. Причиною інциденту став вибуховий пристрій бойовиків, який принесло морем з боку окупованих територій.

На Донецькому напрямку обстановка залишається найскладнішою. Противник підвів до лінії зіткнення бронетехніку (зокрема, БМП і танки). Найбільш запеклі обстріли наших позицій з боку ворога велися на північно-західних околицях Горлівки.

У смт. Гольмівський та безпосередньо у Горлівці бойовики тримають артилерію та танки і активно застосовують їх, що є грубим порушенням Мінських домовленостей. Також вчора бойові дії велися під Мар’їнкою та південніше – в районі Гранітного і Старогнатівки.

На Луганському напрямку бойовики проявляли активність в районі м. Щастя та с. Старий Айдар, а також вздовж Бахмутської траси на ділянці від сел. Золоте до с. Трьохізбенка. Бойові дії на цих рубежах оборони активізувалися у другій половині дня. Противник вів вогонь зі стрілецької зброї та мінометів. Фактів застосування іншого важкого озброєння не зафіксовано.

Водночас під ворожий мінометний вогонь потрапили спостерігачі ОБСЄ та СЦКК. Це сталося в районі м. Щастя. Інцидент стався, коли спостерігачі проводили огляд воронок від попередніх обстрілів. Це свідчить, що бойовики систематично порушують режим тиші, тим самим зриваючи процес мирного врегулювання конфлікту на сході України.

В районі с. Валер’янівка, що під Волновахою, сили АТО збили ворожий безпілотник.

За минулу добу внаслідок бойових дій та диверсій противника загиблих українських військовослужбовців немає, 10 – було поранено. Також внаслідок підриву катера під Маріуполем 1 український прикордонник зник безвісти.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 839 | Додав: adminA | Теги: районі Мар'їнки. ВІДЕО, йде бій
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ